5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBăiatul înecat a fost găsit

Băiatul înecat a fost găsit

Trupul băiatului care s-a înecat marţi în balta din apropierea barajului de la Slătioara a fost găsit ieri de scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“ Dolj.

După trei zile de căutări, trupul neînsufleţit al băiatului care şi-a găsit sfârşitul marţi, în balta din apropierea barajului de la Slătioara, a fost găsit ieri. Bogdan Alexandru  Bida, de 16 ani, din Slatina, a fost recuperat de echipa de scafandri a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia“ Dolj. Cadavrul a fost găsit în jurul orei 14.00, într-o groapă de excavaţie, adâncă de patru metri. Echipajele de pompieri şi scafandri au început ieri dis-de-dimineaţă căutările. „Am căutat corpul băiatului în perimetrul stabilit de ieri (miercuri – n.r.). În jurul orei 14.00, l-am găsit într-o groapă de excavaţie, la circa 20-30 de metri faţă de mal“, a explicat coordonatorul echipei de scafandri, plutonier major Emil Bondrescu de la ISU „Oltenia“ Dolj.
Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Cristian Croitoru, a declarat: „Manevrele de căutare au fost îngreunate din cauza adâncimii bălţii şi a vizibilităţii reduse. Am avut câte patru cadre militare care au ajutat colegii de la Dolj“.

Şi-a plâns copilul

După ce a fost adus la mal, părinţii au venit să îşi vadă băiatul. Valentina Gheorghe, mama lui Alexandru, a căzut în genunchi lângă cadavru. „Alexandru, cine mi te mai aduce înapoi? Unde ai plecat, mamă?“, striga neîncetat femeia. În jurul orei 15.00, a sosit la faţa locului şi echipajul de la Serviciul de Medicină Legală Olt. După ce au efectuat primele cercetări, medicii legişti au luat cadavrul pentru efectuarea necropsiei.
Bogdan Alexandru Bida, de 16 ani, din Slatina, venise cu mai mulţi prieteni din cartier să facă baie la Olt. Au ales balta de lângă barajul Slătioara. După ce au intrat în apă de mai multe ori, Bogdan Alexandru Bida a vrut să traverseze balta. La un moment dat, a strigat după ajutor. Doi băieţi au sărit după el. A fost prea târziu. Bida a fost înghiţit de ape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU