20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Un zâmbet la aparat

Compania japoneză West Japan Railway Company a lansat un dispozitiv special, cu care se poate măsura zâmbetul oamenilor. Cu ajutorul ineditului „Smile Scan“, compania japoneză evaluează zâmbetul angajaţilor, care zi de zi intră în contact cu clienţii. Dispozitivul, care este asemănător cu o cameră web, poate fi montat pe ecranul calculatorului sau pe un perete, făcând poze la intervale regulate de timp. Fotografiile sunt prelucrate apoi cu ajutorul unui soft, care evaluează diverse mişcări în punctele-cheie de pe chip, de exemplu, în colţul gurii sau în lateralul ochilor. În opinia reprezentanţilor companiei Omron, care a produs dispozitivul, „Smile Scan“ nu este un mod de a-i spiona pe angajaţi, ci doar un instrument care îi va ajuta să îşi evalueze propriul zâmbet, care în Japonia este un element fundamental.

 

Madonna şi Jesus, logodiţi spiritual

Deşi nu a trecut prea mult timp de la divorţul de Guy Ritchie, Madonna este pregătită să ajungă din nou la altar. Solista de 50 de ani şi tânărul său iubit, Jesus Luz, de 22 de ani, au făcut schimb de jurăminte în prezenţa unui rabin de la un centru spiritual Kabbalah, din New York. Cântăreaţa a fost profund impresionată de faptul că iubitul ei i-a fost alături în perioada în care ea dorea să mai adopte un copil din Malawi. „Madonna a fost devastată când i-a fost respinsă cererea de adopţie, însă Jesus a fost lângă ea în tot acest timp, iar relaţia lor este foarte solidă“, a povestit un apropiat al artistei. Jesus este atât de sigur de iubirea Madonnei, încât a decis să se convertească şi el la Kabbalah, religie pe care iubita sa a adoptat-o de câţiva ani.

 

Marele premiu la loteria din Tirol – o vilă

Cu doar 99 de euro, persoanele interesate pot participa la o loterie în regiunea austriacă Tirol, la finalul căreia pot câştiga o superbă vilă în localitatea Tells. Tot ce trebuie să faceţi este să achiziţionaţi unul dintre cele 21.999 de bilete scoase la vânzare de un om de afaceri şi să aşteptaţi ca zeiţa Fortuna să îşi întoarcă faţa către dumneavoastră. Loteria a fost organizată pentru a susţine o organizaţie nonguvernamentală care se ocupă de microcreditele din satele în curs de dezvoltare. Vila, care a fost estimată la aproximativ un milion de euro, se întinde pe o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi şi are piscină. Participanţii la loterie pot petrece o noapte în imobil înainte de extragerea finală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS