10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrefectura Mehedinţi, pichetată de angajaţii Celrom

Prefectura Mehedinţi, pichetată de angajaţii Celrom

Ajunşi în pragul disperării, angajaţii societăţii de celuloză şi hârtie Celrom au hotărât ca, începând de ieri, să picheteze în fiecare zi sediul Prefecturii Mehedinţi. Cei peste 800 de angajaţi ai societăţii, în frunte cu liderul de sindicat, cu pancarte în mâini, vor sta zilnic câte şase ore pe platoul din faţa instituţiei.
Membrii de sindicat protestează în acest fel împotriva actualei politici economice şi sociale a Guvernului României şi a AVAS, din cauza situaţiei în care a fost adusă societatea de când statul este acţionar majoritar.
Comisia locală de avizare a adunărilor publice din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin a dat aprobare pentru desfăşurarea acţiunii de protest, fiind luate toate măsurile pentru buna desfăşurare a acesteia.
„Oamenii trec pe lângă noi şi se uită miraţi. Poate se gândesc că vrem bani mai mulţi, dar nu este aşa. Vrem doar să ni se respecte drepturile şi guvernul să ne sprijine. Nu este normal ca aceia care ne conduc să permită ca o societate precum Celrom, care avea o producţie atât de mare, să ajungă în pragul falimentului. Toată lumea ne-a promis că va fi bine, că ne vom primi banii şi, mai mult decât atât, că vom avea materie primă să muncim, dar am fost minţiţi luni la rând. Nu plecăm de aici până nu găsim rezolvare“, a declarat liderul de sindicat.
Angajaţii Celrom, oameni aflaţi în pragul pensionării, dar şi tineri care au familii de întreţinut, se plâng de faptul că guvernul nu îi ajută cu nimic.
„Îşi bat joc de noi, ne duc cu vorba. În fiecare dimineaţă merg cu cardul la bancomat, în speranţa că ne-am primit şi noi salariul, dar de unde?! Sunt colegi de-ai mei care şi-au distrus tinereţea şi sănătate în această fabrică, au muncit pentru a câştiga un ban cinstit, iar cei de la putere îşi bat joc de noi. Vrem să ne respecte drepturile, altfel nu plecăm de aici“, a spus un angajat de la Celrom.
Acţiunea de protest este monitorizată în fiecare zi atât de poliţiştii din cadrul serviciilor operative ale IPJ Mehedinţi, cât şi de jandarmi, cu toate că pichetarea se desfăşoară paşnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS