24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrimă între prieteni

Crimă între prieteni

Un tânăr din Balş şi-a ucis prietenul cu o bucată de sticlă, după ce s-au certat din cauza unei ospătăriţe. Crima s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în faţa unui local.

Crimă între prieteni în Balş, din cauza unei ospătăriţe. Valentin Coşerin, de 33 de ani, din oraş, şi-a omorât prietenul de 30 de ani, pe Marian Bălan, din aceeaşi localitate, cu o bucată de sticlă. Tragedia s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri. Cei doi amici au consumat alcool la un bar până seara târziu. Valentin şi-a cheltuit toţi banii pe băutură, iar ospătăriţa a refuzat să îl mai servească. Furios, bărbatul s-a năpustit asupra ei şi a lovit-o cu palma. Marian, dar şi fratele său, Daniel, care se afla cu ei la bar, i-au luat apărarea femeii, încercând să îl calmeze pe prietenul lor.

„Valentin a venit în bar, s-a îmbătat şi a început să facă scandal. I-am zis să iasă afară că nu îi mai dau băutură, pentru că nu mai avea bani să plătească şi voiam să închidem barul, pentru că era târziu. El mi-a dat o palmă, iar unul dintre băieţii care erau cu el i-a zis să nu mai dea în mine. S-au certat. Nu mai ştiu ce s-a întâmplat pentru că au ieşit din bar şi au plecat", a povestit Mădălina, ospătăriţa de la barul unde a izbucnit conflictul. Tinerii s-au mutat la alt local, unde Valentin a luat un pahar pe care l-a spart, iar cu un ciob l-a tăiat în zona gâtului pe amicul său. O ambulanţă a preluat victima. În drum spre spital, din cauză că a pierdut prea mult sânge, bărbatul a murit. „Victima a decedat în ambulanţa care o transporta spre spital. La Urgenţe s-a constatat decesul. Din primele cercetări, conflictul a izbucnit pe fondul consumului de alcool", a spus şeful Poliţiei Balş, comisarul-şef Ion Ştea.

„Am aruncat cu cioburi după el“

„Scandalul a început de la barul la care am fost împreună. Valentin s-a enervat că fratele meu i-a luat apărarea ospătăriţei. Am plecat de acolo la alt bar, Valentin a intrat primul, iar când a ieşit afară i-a băgat un ciob în gât fratelui meu", a povestit Daniel Bălan, fratele bărbatului ucis. Agresorul susţine că nu a intenţionat să-l ucidă pe Marian şi că doar a aruncat cu cioburi după el. „Cei doi fraţi m-au bătut cu pumnii şi picioarele. Eu doar am aruncat cu cioburi de pahar după Marian. Nu am vrut să îl omor. Eram prieteni şi ne înţelegeam bine. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat, dar ei au început primii", a spus Valentin Coşerin.

Anchetatorii l-au arestat ieri pe agresor pentru 29 de zile, pentru infracţiunea de omor calificat. Oamenii spun că atât victima, cât şi agresorul aveau antecedente penale, fiind cercetaţi unul pentru furt, iar celălalt – pentru viol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII