10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrosul Sănătăţii, la Craiova

Crosul Sănătăţii, la Craiova

Peste 400 de elevi craioveni au participat sâmbătă la Crosul Sănătăţii, manifestare inclusă în seria celor dedicate Zilei Europei. Competiţia sportivă, ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, a fost organizată şi de data aceasta de „Tinerii luptă împotriva viciilor mileniului III“, asociaţie nonguvernamentală care doreşte să atragă astfel atenţia asupra consecinţelor nefaste pe care le au viciile asupra tinerilor.
Întrecerea sportivă s-a desfăşurat pe o lungime de 1.100 de metri, pe traseul McDolnald's – primărie, pentru elevii de liceu, şi de la Universitate la primărie, pentru elevii de gimnaziu.
Participanţii au alergat purtând tricouri inscripţionate cu mesaje împotriva violenţei, alcoolului, drogurilor şi tutunului.
Alergarea i-a solicitat în mod deosebit pe participanţi, însă efortul lor a fost recompensat la final cu premii în bani: 75 de lei pentru locul I, 50 de lei pentru locul al II-lea şi 25 de lei pentru locul al III-lea.

Cel mai bătrân alergător a avut 50 de ani

Marii câştigători au fost Camelia Alexia, de la Şcoala nr. 38, şi Daniel Iordache, de la Şcoala nr. 22, la categoria gimnaziu. Cei mai sprinteni liceeni au fost Mădălina Ciucă, de la Grupul Şcolar „Ilie Murgulescu“, şi George Cercel, de la Grupul Şcolar „Matei Basarab“.
Au fost recompensaţi cu câte 50 de lei şi câştigătorii premiilor speciale. „Cel mai tânăr participant“ a fost Cristina Fotescu, de 11 ani, de la Colegiul Naţional „Elena Cuza“. Printre atleţii de gimnaziu şi liceu s-a aflat şi „Cel mai bătrân participant“ – Cornel Mişca, de 50 de ani, din Turda. Premiul pentru cea mai activă şcoală a revenit Grupului Şcolar „Traian Vuia“, iar acela pentru „Cel mai sensibil mesaj“ a fost primit de Mirela Drăgulescu, de la Grupul Şcolar „Charles Laugier“.
Crosul Sănătăţii s-a desfăşurat şi în oraşele Filiaşi, Calafat, Segarcea şi Bechet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII