10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEurodivorţul lui Berlusconi

Eurodivorţul lui Berlusconi

Problemele conjugale ale premierului italian Silvio Berlusconi, care au determinat-o pe soţia sa să ceară divorţul, reprezintă „o afacere personală dureroasă", a declarat ieri şeful guvernului de la Roma, citat de AFP.

„Este o afacere personală dureroasă, care face parte din sfera vieţii private şi despre care mi se pare mai bine să nu vorbim", a spus Berlusconi.

Două cotidiane italiene, La Repubblica şi La Stampa, au titrat că Veronica Lario, de 52 de ani, soţia lui Silvio Berlusconi, de 72 de ani, a decis să ceară divorţul.

În urmă cu trei zile, Veronica Lario îl atacase dur pe Silvio Berlusconi pentru intenţia sa de a include mai multe starlete locale pe listele electorale ale partidului său, în vederea alegerilor europarlamentare din iunie. Criticile soţiei l-au determinat pe şeful guvernului să dea înapoi şi să renunţe la nominalizarea fotomodelelor, pe care le propunea ca eurodeputate.

Totuşi, se pare că picătura care a umplut paharul este faptul că, în urmă cu o săptămână, Silvio Berlusconi s-a dus la petrecerea de majorat a unei tinere blonde, la Napoli, în timp ce la aniversările propriilor copii nu a participat niciodată, după cum susţine Veronica Lario.

„Căsnicia mea s-a terminat. Nu pot rămâne cu un bărbat care se vede cu minore", i-ar fi spus Veronica Lario uneia dintre prietenele sale, potrivit La Repubblica.

„Să citeşti în ziare că frecventează o minoră – pentru că o cunoştea înainte ca ea să împlinească 18 ani, să citeşti că ea îi spune «papy» şi că vorbeşte despre întâlnirile lor de la Roma şi Milano, asta e, sincer, inacceptabil. Cum să pot rămâne cu un asemenea om?", scrie, la rândul său, La Stampa, care citează, de asemenea, confesiunile făcute de Veronica Lario unei prietene.

Silvio Berlusconi şi Veronica Lario s-au întâlnit în 1980 şi s-au căsătorit civil zece ani mai târziu, şeful guvernului fiind divorţat. Ei au trei copii: Barbara, de 24 de ani, Eleonora, de 22 de ani, şi Luigi, care are 20 de ani.

Veronica Lario, care aproape nu este prezentă niciodată la evenimentele publice alături de soţul său, i-a mai reproşat prin intermediul unei scrisori deschise trimise presei, în urmă cu doi ani, complimentele făcute de acesta în public unei tinere, căreia i-a spus că, dacă n-ar fi fost deja însurat, ar fi luat-o de nevastă. Este vorba despre Mara Carfagna, fostă prezentatoare de televiziune şi candidată la Miss Italia 1997, care între timp a devenit ministru al egalităţii de şanse în guvernul Berlusconi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS