6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Forţelor Terestre Române, sărbătorită de Scorpionii craioveni

Ziua Forţelor Terestre Române, sărbătorită de Scorpionii craioveni

23 aprilie este o zi cu semnificaţie aparte pentru militarii români ce aparţin celei mai mari categorii de trupe: Forţele Terestre Române. Aniversarea are loc într-o zi de sărbătoare pentru creştini – Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă şi, totodată, patronul spiritual al categoriei de forţe, oriunde s-ar afla, în ţară sau departe de casă, la mii de kilometri distanţă, acolo unde îşi îndeplinesc misiunile încredinţate. Şi pentru Scorpionii Roşii din cadrul Batalionului 26 Infanterie din Craiova, dislocaţi în Camp Dracula din Tallil, Irak, Ziua Forţelor Terestre Române este un moment de bucurie şi mândrie că reprezintă cu succes România şi Armata Română în afara teritoriului naţional.
Ceremonia organizată de militarii craioveni, conduşi de comandantul Contingentului Naţional din Irak, locotenent colonelul dr. Gabriel Toma, l-a avut ca oaspete de onoare pe Seniorul Reprezentativ Naţional din Irak, generalul de brigadă Cătălin Tomescu. În deschiderea ceremonialului, acesta a propus un moment de reculegere în memoria militarilor români căzuţi la datorie în teatrul de operaţii din Afganistan.
Mesajul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior Dan Ghica Radu, a fost prezentat de locotenent colonelul Gabriel Toma. „Ca urmare a străduinţei lor, militarii noştri au fost apreciaţi permanent de înalte oficialităţi civile şi militare străine pentru buna pregătire profesională cu prilejul participării la operaţii multinaţionale, contribuind la promovarea imaginii pozitive a Armatei României atât pe plan intern, cât şi internaţional, demonstrând calitatea personalului nostru din forţele terestre.
Ziua forţelor terestre reprezintă fericitul prilej de a vă adresa dumneavoastră, celor care apăraţi cu devotament ţara sub drapelele de luptă ale comandamentelor, marilor unităţi şi unităţilor din forţele terestre, cele mai calde felicitări pentru modul exemplar în care vă îndepliniţi îndatoririle de oşteni şi cetăţeni“.
De asemenea, generalul de brigadă Cătălin Tomescu a mulţumit personal militarilor craioveni pentru modul cum îşi îndeplinesc misiunile, subliniind în mod special colaborarea cu partenerii americani din cadrul Brigăzii 4 Cavalerie, precum şi modul cum Scorpionii Roşii şi-au atins obiectivele de performanţă propuse în cadrul etapelor de instruire cu militarii irakieni din cadrul Forţelor de Securitate Irakiene.
La finalul ceremonialului, locotenent colonelul Gabriel Toma a oferit diplome de merit celor mai buni militari din cadrul detaşamentului pentru profesionalismul, devotamentul şi rezultatele obţinute, precum şi pentru contribuţia deosebită adusă în cadrul misiunii „Iraqi Sunset – 2009“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS