16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSulfina Barbu propune creşterea amenzilor pentru aruncatul gunoaielor

Sulfina Barbu propune creşterea amenzilor pentru aruncatul gunoaielor

Preşedinta Comisiei de administraţie publică şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu (foto), intenţionează să iniţieze o lege a responsabilităţii civice, care să crească apreciabil cuantumul amenzilor pentru gunoaiele aruncate ilegal. „Voi propune o lege a responsabilităţii civice faţă de mediu, care să prevadă creşterea substanţială a amenzilor pentru abandonarea deşeurilor în locuri nepermise şi posibilitatea implicării cetăţenilor în amendarea abaterilor, prin abilitare acordată de autorităţile locale", se arată într-un comunicat semnat de Sulfina Barbu şi dat ieri publicităţii. Aceasta susţine înfiinţarea, mai ales în marile oraşe, a unor „patrule verzi" care să ajute Poliţia Comunitară în impunerea amenzilor pentru aruncatul gunoaielor în locuri nepermise. Ele ar putea fi formate inclusiv din pensionari.

Democrat-liberala a apreciat că aceştia ar putea obţine un venit suplimentar şi ar mări concomitent numărul amenzilor aplicate. „Susţin creşterea plafoanelor minime la amenzile pentru aruncarea gunoaielor de la 60-80 de lei, cât este acum sancţiunea în Legea nr. 31/2000 pentru abandonarea deşeurilor pe spaţiul verde, până la 180-240 de lei. Nu numai că descurajează aruncarea gunoaielor la întâmplare, dar ajută şi la atragerea de personal suplimentar pentru aplicarea legii", se arată în comunicatul semnat de Sulfina Barbu.

Sumele provenite din amenzi ar urma să rămână ca venit integral la Poliţia Comunitară, care, astfel, va fi încurajată să aplice amenzile şi va avea fonduri pentru angajarea de personal suplimentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU