10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompier bătut cu scaunul

Pompier bătut cu scaunul

Doi fraţi din Scorniceşti – Olt şi un fotbalist de la Dacia Mioveni riscă să ajungă la închisoare, după ce au bătut crunt un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

 

Un pompier a ajuns în stare critică la spital, după ce doi fraţi din Scorniceşti şi un fotbalist al echipei Dacia Mioveni l-au bătut crunt cu un scaun din fier. Scandalul s-a petrecut luni, într-un restaurant din oraş. Marian Sabin Bălteanu, din Piteşti, sergent major în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Căpitan Puică Nicolae" Argeş, venise la nişte rude în Scorniceşti. De Paşte, acesta a mers la discotecă împreună cu mai mulţi prieteni, iar apoi la un bar.

Potrivit anchetatorilor, aici, în urma unui conflict, pompierul a fost lovit cu sălbăticie de trei tineri care se aflau în local. Agresorii sunt Constantin Claudiu Stănică, fratele său vitreg, Belu Darie Stănescu, şi fotbalistul Corneliu Marinescu, din Piteşti.

În urma conflictului, angajatul ISU Argeş a fost rănit grav. Bărbatul a ajuns în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar de aici a fost transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a fost operat de urgenţă.

Conform anchetatorilor, victima a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe creier. Un reprezentant al barului în care s-a produs scandalul a declarat, sub protecţia anonimatului, ieri: „Scandalul s-a întâmplat pe la 4.00 dimineaţa. Nu eram aici. Angajaţii au sunat la 112 când au văzut că s-au luat la bătaie. Nu ştiu care a fost motivul, că ei veneau mereu la acest restaurant şi consumau. Au distrus vreo şase scaune, scrumiere şi pahare. E primul scandal care se întâmplă în acest local. Până acum nu am mai avut parte de aşa ceva".

80 de zile de îngrijiri medicale

În urma bătăii primite, Marian Sabin Bălteanu necesită peste două luni de îngrijiri medicale. „Este vorba despre un scandal izbucnit pe fondul consumului de alcool între două grupuri de tineri. În urma acestuia, o persoană a fost rănită grav şi necesită 70-80 de zile de îngrijiri medicale. I-a fost pusă viaţa în pericol, motiv pentru care se fac cercetări pentru tentativă de omor şi complicitate la tentativă de omor", a spus şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Constantin Croitoriu. Potrivit acestuia, Constantin Claudiu Stănică este cercetat pentru tentativă de omor, iar ceilalţi doi agresori, pentru complicitate la tentativă de omor. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 12 ani de închisoare.

Constantin Claudiu Stănică şi fratele său, Belu Darie Stănescu, nu au putut fi contactaţi. Soţia unuia dintre ei a spus că nu crede ca aceştia să fi fost în stare de ebrietate atunci când s-a întâmplat scandalul, pentru că nu obişnuiesc să consume alcool. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt nu a mediatizat cazul nici în ziua producerii incidentului, nici după aceea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII