24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMaşină confiscată de poliţişti

Maşină confiscată de poliţişti

Un autovehicul Iveco Daily, semnalat ca fiind furat, a fost confiscat marţi seară de poliţiştii de frontieră mehedinţeni, după ce a fost depistat în trafic la intrarea în Drobeta Turnu Severin. Autoturismul are o valoare de 30.000 de euro şi aparţine unei societăţi de leasing auto din Italia. La controlul documentelor maşinii, conducătorul acestuia, Florin O., de 43 de ani, din localitatea Celaru, judeţul Dolj, nu a putut prezenta poliţiştilor un document care să dovedească faptul că este proprietarul autoturismului sau o procură care să ateste că are dreptul să-l folosească.

„În cadrul unei acţiuni privind combaterea traficului internaţional de autoturisme furate, marţi seară, la ora 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere şi ai Detaşamentului de Intervenţie aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, l-au oprit pentru control la intrarea în localitatea Vrata pe conducătorul unui autoturism Iveco Daily, despre care aveau date că este semnalat ca fiind furat. Poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul figurează ca fiind dat în urmărire internaţională din 2007 de către o societate de leasing din Italia", a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi, Valeriu Pera.

Florin O., şoferul maşinii, le-a spus poliţiştilor că a primit autovehiculul de la un cetăţean italian pentru a-l folosi în scop comercial, însă maşina dată în urmărire internaţională aparţine unei firme de leasing italiene, este fabricată în 2007 şi are o valoare de 30.000 de euro.

Florin O. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie înapoiat societăţii de leasing. Numărul autoturismelor confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni a ajuns la şapte, iar valoarea totală a acestora se ridică la 210.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU