22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Divorţ prin SMS
Un bărbat din Arabia Saudită a creat un precedent judiciar, divorţând de soţia sa prin SMS. După cum informează site-ul zigonet.com, bărbatul se afla în Iran când i-a trimis soţiei sale un mesaj prin care o anunţa că din acel moment nu mai sunt căsătoriţi. În Arabia Saudită, ţara de origine a celor doi, se aplică legea islamică, potrivit căreia un bărbat poate divorţa de soţia sa doar spunându-i acest lucru de trei ori. După ce a trimis SMS-ul, bărbatul a contactat doi membri ai familiei sale pentru a le confirma despărţirea. Curtea de Justiţie din oraşul unde locuiau cei doi a finalizat divorţul şi i-a convocat pe părinţii bărbatului pentru a se asigura că aceştia au fost informaţi.

Un gangster japonez vrea să devină preot
Şeful unei bande de gangsteri japonezi are de gând să facă o schimbare majoră în carieră şi a început deja cursuri de pregătire pentru a deveni preot. Tadamasa Goto, şeful unei grupări extrem de violente, este cunoscut în întreaga Japonie pentru averea pe care a adunat-o din afaceri necurate. Numai că acum, ajuns la vârsta de 66 de ani, a început să studieze pentru a deveni preot, asta după ce a fost exclus din banda pe care o conducea pe motiv că ar dezbina grupul.

Dansez pentru tine, ediţie specială de Paşte
În prima zi de Paşte, emisiunea „Dansez pentru tine“ se îmbracă în haine de sărbătoare şi primeşte în ring numai perechi speciale, care se vor lupta în paşi de dans pentru spectacol, dar şi pentru a ajuta familii nevoiaşe, lovite de criza financiară. Rita Mureşan va face pereche cu Ionuţ Pavăl, fostul partener al Danei Rogoz din sezoanele trecute ale emisiunii, cântăreaţa de muzică populară Angela Rusu îl va avea alături pe Cornel Ogrean, iar Costi Ioniţă va dansa alături de bulgăroaica Andreea Teodorova. Campionul K1 Cătălin Moroşanu va dansa pentru a ajuta o persoană cu probleme, la fel şi campionul Marius Urzică. Mihai Petre va lăsa la o parte statutul de jurat al emisiunii şi,  alături de soţia sa, Elwira, va coborî în ring „de după blocuri“ şi va arăta că ştie să danseze şi hip-hop. În plus, veţi avea parte de multe alte surprize în ediţia specială a emisiunii „Dansez pentru tine“.

Canabisul, studiat de la A la Z
Universitatea Oaksterdam din Oakland îşi atrage studenţii cu anumite cursuri ce ar putea suscita numeroase controverse. După cum informează site-ul zigonet.com, instituţia înfiinţată în 2007 a devenit cunoscută pentru faptul că face apologia cultivării canabisului şi pentru că organizează cursuri despre cultivarea şi vânzarea de marijuana. Acest tip de educaţie se adresează studenţilor şi persoanelor care vor să se recalifice, aceştia putând ulterior să lucreze în domeniul „farmacologiei verzi“. Pe parcursul unui semestru, studenţii de la Oaksterdam vor aborda diverse teme şi vor participa la cursuri precum „Politica terapiei cu canabis“, „Horticultură“ sau „Canabisul în bucătărie“. La finalizarea cursurilor, absolvenţii pot deveni cultivatori de canabis sau pot lucra în unul dintre cele 500 de centre din statul Oakland care folosesc canabisul în scopuri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS