10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPensionari fără bani de Sărbători

Pensionari fără bani de Sărbători

Nu toţi pensionarii doljeni îşi vor primi pensiile înainte de Sărbătorile Pascale.

Plata drepturilor cuvenite se va face, ca şi până acum, în funcţie de planificarea pe care o are serviciul de poştă. Casa de Pensii Dolj a virat către distribuitori primele trei tranşe, urmând ca azi să fie trimişi şi ultimii bani. Numai că această ultimă tranşă va fi distribuită de către lucrătorii poştali abia după 19 aprilie.
„Plata pensiilor se va face ca şi până acum. Nu putem devansa distribuirea banilor aşa cum se întâmplă în perioada sărbătorilor de iarnă. Tehnic vorbind, acest lucru nu ar fi posibil. Chiar dacă noi am vira sumele necesare acoperirii celor 220.000 de pensii din judeţ, poşta ar fi în imposibilitatea de a le împărţi, pentru că are o anumită planificare. În mod normal, cupoanele ajung la beneficiari până la data de 23 a fiecărei luni. Să nu uităm că din această lună s-a mărit şi punctul de pensie cu trei procente, de la 697,5 lei la 718,4 lei, ceea ce a însemnat un volum mai mare de muncă privind calculul şi verificările“, a declarat Ileana Ciutan, directoare la Casa de Pensii Dolj.
Tot din această lună, pensiile sociale vor creşte la 300 de lei. Prin urmare, vârstnicii care primeau 100 sau 200 de lei vor simţi o creştere a veniturilor. În Dolj sunt 16.223 de pensionari care trăiesc de pe urma unei pensii sociale minim garantate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII