9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCarne confiscată de la comercianţi

Carne confiscată de la comercianţi

Poliţişti, comisari ai Gărzii Financiare, inspectori ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi medici ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj au continuat miercuri acţiunea M.O.V. (miei, ouă, vin), aplicând sancţiuni în valoare de zeci de mii de lei.

Dacă marţi, la debutul acţiunii M.O.V., oamenii legii nu au descoperit nereguli în ceea ce priveşte comerţul cu carne, fiind aplicate sancţiuni pentru acte comerciale ilicite, miercuri au fost descoperiţi mai mulţi agenţi economici care nu au respectat regulile cu privire la certificatele de producător, dar şi la transportul şi comercializarea ouălor, a animalelor vii, a cărnii şi produselor din carne.
Oamenii legii au controlat 11 societăţi comerciale, iar poliţiştii au constatat nouă fapte de natură contravenţională, pentru care au aplicat amenzi în valoare totală de 55.000 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării 387 kg de carcasă bovină, 83 kg de carcasă de miel şi 26 kg de carne de porc, în valoare totală de 7.440 de lei.
Cea mai mare cantitate de carne a fost confiscată de la Daniel Tunaru, de 35 de ani, din localitate, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, deţinea la un punct de sacrificare neautorizat 13 carcase de bovine în greutate de 313 kg, marfă pentru care nu avea documente de provenienţă şi pe care urma să o comercializeze în magazinul societăţii. Cel în cauză a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 6.000 de lei, iar carnea a fost confiscată. Reprezentanţii DSVSA Dolj au dispus distrugerea prin ardere a cărnii respective, pentru că nu i se cunoştea provenienţa.

Mieii se sacrifică numai în Târgul Romaneşti

Poliţiştii de proximitate au organizat miercuri o adunare în Piaţa Eroilor din cartierul Valea Roşie, în încercarea de a avertiza agenţii economici şi producătorii particulari cu privire la respectarea normelor referitoare la calitatea şi cantitatea mărfurilor oferite spre comercializare, cât şi la modul de comportare în relaţiile cu clienţii.
Poliţiştii craioveni le-au amintit comercianţilor că, potrivit hotărârii Consiliului Local Craiova, singurul loc stabilit pentru vinderea şi sacrificarea mieilor este Târgul Romaneşti. Agenţii economici au fost sfătuiţi să respecte această hotărâre, mai ales că există precedente din anii anteriori, când, atât în incinta pieţei, cât şi în zona blocurilor din imediata apropiere a acesteia, s-a vândut carne ori s-au sacrificat miei. Poliţiştii de proximitate vor fi prezenţi cu mai multe patrule în zona pieţei din Valea Roşie, mai ales că atât comercianţii, cât şi cumpărătorii au solicitat prezenţa mai activă a patrulelor de poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU