14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMarcel Romanescu, instalat subprefect de Gorj

Marcel Romanescu, instalat subprefect de Gorj

Fostul preşedinte al PD-L Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a fost instalat ieri în funcţia de subprefect al judeţului Gorj, în cadrul unei festivităţi găzduite de Sala Maură, în prezenţa a peste 70 de persoane.

 

Marcel Romanescu a devenit de ieri subprefect al judeţului Gorj. Festivitatea de învestire a acestuia a avut loc la Sala Maură a Palatului Administrativ, în prezenţa a peste 70 de persoane: oficialităţi, prieteni şi familia sa. Prefectul de Gorj, Ion Florescu, a citit hotărârea de guvern prin care Romanescu a fost numit interimar subprefect de Gorj, nu înainte de a anunţa trecerea subprefectului Sorin Arjoca pe un post de inspector guvernamental. Acesta din urmă era ultimul înalt funcţionar public din conducerea Prefecturii Gorj rămas de pe vremea guvernului Tăriceanu. Marcel Romanescu a fost anunţat de mai multe luni că va fi numit în echipa actualului prefect, după ce anul trecut şi-a încheiat mandatul de deputat ales pe listele Partidului Democrat Liberal. Pe lângă politică, Marcel Romanescu a fost nevoit să renunţe şi la învăţământul superior, rezervându-şi postul de lector la Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi" din Târgu Jiu.

Emoţionat

Vizibil emoţionat de momentul instalării în funcţie, noul subprefect, cel mai tânăr din actuala echipă de conducere a Prefecturii Gorj, având 34 de ani, se va ocupa de domeniul legalităţii actelor. „Le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pentru a ajunge în această funcţie. Ştiu că nu este o muncă uşoară, dar este una de echipă şi o voi duce la bun sfârşit împreună cu prefectul Ion Florescu şi subprefectul Liviu Andrei. Voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca în limitele atribuţiilor ce îmi revin să colaborăm cât mai bine pentru a rezolva problemele de pe agenda Instituţiei Prefectului", a declarat Marcel Romanescu.

Fostul coleg de partid al acestuia, subprefectul Liviu Andrei, a declarat că abia aştepta ocuparea celui de-al doilea post de subprefect, întrucât a avut foarte multe acte de semnat. „E un om pe un post foarte bun în prefectură, dar Marcel Romanescu va avea multe de spus în politică. Eu cred că o să fie o echipă de care o să îşi aducă lumea aminte. Bine că a venit la prefectură, pentru că erau foarte multe acte de semnat, tone! Eu o să-mi fac treaba pe bucăţica mea. E incredibil cât e de muncă aici! Dacă ştiam, nici nu mai acceptam. E rupere de oase!", a declarat Liviu Andrei, care înainte de a sosi la prefectură a fost conferenţiar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Andrei, contrazis de Manta

Romanescu l-a invitat ieri la prefectură şi pe fostul prefect de Gorj, Pantelimon Manta, vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL, cu care a împărţit patul din aceeaşi garsonieră, în Bucureşti, în perioada în care erau deputaţi. Pantelimon Manta l-a „taxat" pe subprefectul Liviu Andrei, când a venit vorba de activitatea în prefectură: „Am primit cu plăcere invitaţia din partea domnului Romanescu. Personal, l-aş fi văzut mai aproape de o muncă de uzură, de primar. Mai aproape de o relaţie cu cetăţeanul. Sigur că munca de subprefect nu e aşa de grea, să ne rupem oasele, cum spunea subprefectul Liviu Andrei, mai degrabă avem o mentalitate pe care nu o putem depăşi", a menţionat fostul prefect de Gorj, Pantelimon Manta, invitat să ia cuvântul şi felicitat la final de Marcel Romanescu, care a şi candidat la ultimele alegeri locale pentru postul de primar în Târgu Jiu, ieşind pe poziţia a doua, după actualul edil, Florin Cârciumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU