10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Mame de îngeri

A trecut un an de când Organizaţia EMMA, a cărei fondatoare este Bianca Brad, a luat fiinţă şi tot atâta vreme de la primul eveniment destinat părinţilor care au pierdut un copil. Primăvara aceasta, „Mame de îngeri“ va avea loc şi la Craiova. Vor fi înălţate baloane şi se vor aprinde lumânări concomitent, în 13 oraşe din ţară, în memoria micuţilor care nu mai sunt.

„Eram atât de fericiţi şi mândri. Nimic nu putea să ne doboare, viaţa noastră era perfectă pentru că veniseşi Tu pe lume, dar…“ Aşa începe povestea familiei Neneţu din Craiova. Cu un „dar“ sfâşietor, care lasă în locul unei vieţi o durere nemăsurată, un gol imens, pentru totdeauna. Aşa sunt poveştile multora, care au găsit în Organizaţia EMMA (Eternul Miracol Materna Alinare) un sprijin în suferinţa lor. Totul a început în aprilie 2007, când fondatoarea acesteia, Bianca Brad, „şi-a împărţit sufletul în două“: momentul în care a născut o fetiţă fără viaţă, ziua în care, într-o clinică din Germania, a devenit „mamă de înger“. În perioada aceea, a trebuit să suporte, pe lângă durerea zdrobitoare, „mentalitatea şi birocraţia din România“ pentru a-şi aduce şi înmormânta creştineşte copilul. A fost momentul în care i s-a spus că acest lucru nu se poate şi că trebuie să îl ardă. „Atunci am jurat că voi face tot ce-mi va sta în putinţă să schimb această atitudine inumană, ajutându-le astfel şi pe alte femei care vor ajunge, poate, în aceeaşi situaţie ca mine“, povesteşte Bianca Brad pe site-ul organizaţiei, www.organizaţiaemma.ro.

Pentru ca părinţii să nu se mai simtă singuri

„Momentul acesta este pentru copilaşii noştri, care au ajuns acolo unde au ajuns fără nici o vină. Este pentru părinţii care au sufletul sfărâmat, pentru mamele din care a murit o parte“, vorbeşte Mihaela Neneţu despre „Mame de îngeri“, evenimentul care se va desfăşura şi la Craiova, pe 10 mai, la intrarea în Parcul „Romanescu“. Deocamdată, este singurul organizator local care s-a implicat în campanie. „Eu am dat întâmplător de site, anul trecut. Am trimis un e-mail şi … nu credeam că o să primesc vreun răspuns, la câte mesaje am văzut acolo! Dar nu a fost aşa. De-atunci, am devenit voluntar şi mă bucur că pot să ajut şi eu alte mămici, că pot spune celor interesaţi cum să facă rost de formularul E200, care ar putea salva multe vieţi, cum pot lua legătura cu clinici din străinătate, cu specialişti“, adaugă Mihaela. Familia ei a trecut prin drama pierderii copilului. „Cineva s-a supărat sau poate nu meritam atâta fericire şi dragoste… Acum ne-au rămas pozele, amintirile şi sufletul gol, inima sfâşiată şi nici un ideal, mormântul din cimitir şi amintirea ultimelor clipe pe care le-ai petrecut în braţele mele şi privirea cu care mă implorai să te ajut şi…eu n-am putut să fac nimic… Acum vreau ca timpul să treacă mai repede, pe zi ce trece să fiu tot mai aproape de momentul în care voi veni la tine…“, spune Mihaela, gândindu-se la Andrei, băieţelul de câţiva anişori pe care l-au pierdut anul trecut.

Într-o duminică de mai

Evenimentul din 10 mai este organizat pentru ca părinţii de îngeri să nu se mai simtă singuri şi abandonaţi! Anul acesta, în duminica aceea, începând cu ora 18.30, în 13 oraşe, „se vor aprinde lumânări, se va rosti Tatăl Nostru şi se vor înălţa la cer baloane colorate în memoria copilaşilor plecaţi prea curând de lângă noi. Dacă sunt oameni care vor mai multe detalii sau vor să se implice în organizare, mă pot suna la numărul 0764690147“, spune Mihaela Neneţu. Campania „Mame de îngeri“ are, ca bază, motivele Organizaţiei EMMA. A fost concepută „pentru că nici o mamă şi nici un tată nu trebuie sa treacă singuri printr-o asemenea tragedie! Pentru că nu e normal ca pierderea unui copil să fie un subiect tabu! Pentru că părinţii au nevoie, mai ales în primele momente, de compasiune, de sprijin emoţional şi de îndrumarea potrivită, pentru a păşi cu dreptul pe calea vindecării. Pentru a-i ajuta pe aceşti părinţi să aibă amintiri despre copilul lor! Pentru că atunci când îţi moare copilul, chiar şi înainte de a se naşte, moare o parte din tine şi din viitorul tău! Pentru că lumea trebuie să înveţe să înţeleagă şi să respecte durerea părinţilor care şi-au pierdut un copil! Pentru că durerea şi dorul nu trec niciodată, oricâţi copii sau orice succes profesional ai avea! Pentru ca lumea să înveţe că o îmbrăţişare şi o vorbă plină de compasiune nu costă nimic, dar ajută enorm! Pentru că sunt mii de Mame de îngeri, care au nevoie de înţelegerea şi sprijinul celor din jur“!
Şi, nu în ultimul rând, pentru a preveni astfel de drame şi a reduce numărul Mamelor de îngeri, prin informare şi educare!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU