15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Şahtior şi Dinamo Kiev merg mai
departe în Cupa UEFA

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a trecut joi, pe teren propriu, în a doua manşă a optimilor Cupei UEFA, de formaţia rusă ŢSKA Moscova, cu 2-0, şi va evolua în sferturile competiţiei, după ce în meciul tur a pierdut cu 0-1. Golurile grupării ucrainene, la care internaţionalul român Răzvan Raţ a fost rezervă, au fost înscrise de Fernandinho (‘54-penalti) şi de Luiz Adriano (‘70). Tot joi, formaţia la care sunt legitimaţi jucătorii români Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat, Dinamo Kiev, a pierdut în deplasare cu Metalist Harkov, scor 2-3, dar a obţinut accesul în sferturile de finală ale Cupei UEFA, după ce în meciul tur al optimilor a învins cu 1-0. Golurile gazdelor au fost marcate de Sliusar (‘29), Jaja (‘56) şi Acevedo (‘70), în timp ce pentru oaspeţi au punctat Sablic (‘68) şi Ninkovic (‘79). În urma acestui rezultat, Dinamo Kiev, la care Ghioane a rămas pe banca de rezerve, iar Cernat nu a fost convocat, s-a calificat în sferturile Cupei UEFA. Rezultatele complete înregistrate în manşa secundă a optimilor de finală ale Cupei UEFA: Aalborg – Manchester City 2-0 (3-4 la executarea loviturilor de departajare; în tur: 0-2), Galatasaray – Hamburg SV 2-3 (în tur: 1-1), Metalist Harkov – Dinamo Kiev 3-2 (în tur: 0-1), Şahtior Doneţk – ŢSKA Moscova 2-0 (în tur: 0-1), Zenit Sankt Petersburg – Udinese 1-0 (în tur: 0-2), Braga – PSG 0-1 (în tur: 0-0), Saint Etienne – Werder Bremen 2-2 (în tur: 0-1), Ajax Amsterdam – Olympique Marseille 2-1 (2-2 după prelungiri; în tur: 1-2).

Daniel BISTRICEANU

 

S-au stabilit meciurile din sferturile Ligii Campionilor

Ieri, la Nyon, au avut loc tragerile la sorţi ale meciurilor din faza sferturilor de finală din Liga Campionilor şi Cupa UEFA. Iată „tabloul“ partidelor din Champions League: meciul 1: Villarreal – Arsenal, meciul 2: Manchester United – FC Porto, meciul 3: Liverpool – Chelsea, meciul 4: Barcelona – Bayern München. Jocurile vor avea loc pe 7-8 aprilie (turul) şi 14-15 aprilie (returul). Programul partidelor din semifinale: câştigătoarea meciului 2 – câştigătoarea meciului 1, câştigătoarea meciului 4 – câştigătoarea meciului 3. Disputele vor avea loc pe 28-29 aprilie (turul) şi 5-6 mai (returul). Finala Ligii Campionilor este programată pe 27 mai, la Roma. Tot la Nyon s-a stabilit şi programul meciurilor din sferturi şi semifinale în Cupa UEFA: meciul 1: Hamburg – Manchester City, meciul 2: Paris Saint Germain – Dinamo Kiev, meciul 3: Şahtior Doneţk – Olympique Marseille, meciul 4: Werder Bremen – Udinese. Partidele din sferturi vor avea loc pe 9 aprilie (turul) şi 16 aprilie (returul). Programul jocurilor din semifinale: câştigătoarea meciului 4 – câştigătoarea meciului 1, câştigătoarea meciului 2 – câştigătoarea meciului 3. Partidele din semifinale vor avea loc pe 30 aprilie (turul) şi 7 mai (returul). Finala Cupei UEFA este programată pe 20 mai, la Istanbul.

Alexandru VÎRTOSU

 

Olăroiu negociază cu Al-Sadd

Clubul Al-Sadd din Qatar a anunţat că a purtat negocieri cu tehnicianul român Cosmin Olăroiu pentru preluarea funcţiei de antrenor principal al echipei, după ce acesta şi-a reziliat contractul cu Al-Hilal. Olăroiu a fost primit în Qatar de mai mulţi oficiali ai formaţiei Al-Sadd, după care a vizitat împreună cu aceştia sediul clubului. El a avut o rundă de discuţii cu reprezentanţii formaţiei, după care a plecat. Fostul antrenor al Stelei a demisionat de la Al-Hilal, după ce la sfârşitul finalei Cupei Coroanei Prinţului cu Al-Shabab a avut un conflict cu oamenii de ordine de la stadion şi a aruncat tricoul pe care era inscripţionat chipul vicepreşedintelui ţării. El a preluat funcţia la echipa la care evoluază şi Mirel Rădoi în iunie 2007, având în palmares un titlu de campion şi o Cupă a Coroanei Prinţului. Olăroiu va colabora la viitoarea sa echipă tot cu secundul Cătălin Necula, care a pregătit pentru o scurtă perioadă pe Al-Hilal, până la numirea ca antrenor a lui Jean Tigana. Al-Sadd a fost pregătită, în sezonul 2001/2002, de actualul manager general al Universităţii Craiova, Ilie Balaci, care a câştigat Cupa Cupelor Arabiei. După disputarea a 24 de etape, Al-Sadd ocupă poziţia a treia în clasamentul campionatului din Qatar, cu 45 de puncte, la şase puncte de liderul Al-Gharaffa.

Daniel BISTRICEANU

 

Bölöni, specialist în metafore

Conform presei belgiene, tehnicianul român al formaţiei Standard Liege, Ladislau Bölöni, apelează la metafore încercând să explice de ce alege anumiţi jucători în lotul formaţiei sale pentru meciurile din campionat. „Ştiţi, când trăiam în Transilvania, mergeam cu căruţa trasă de cai. Ei bine, întotdeauna loveam cu biciul în calul mai puternic. Vreau să-i responsabilizez mai mult pe Gucci Onyewu, decât pe Alex Da Silva, mai mult pe Defour, decât pe Carcela, mai mult pe Jova, decât pe Benteke“, a spus Bölöni. Jurnaliştii de la Derniere Heure au scris că tehnicianul român are simţul metaforei. „Am remarcat deja asta duminică, atunci când a evocat victoria echipei Standard şi revenirea în fruntea clasamentului în campionatul belgian. «Bebeluşul este frumos, dar naşterea a fost dificilă», a spus atunci Bölöni“, a scris sursa citată. Tehnicianul român a adăugat că la Standard nimeni nu are asigurat postul de titular, aluzie la polemica privind cei doi portari ai echipei, Aragon Espinoza şi Sinan Bolat. „În meciul cu Genk am avut un portar numărul 1 timp de 90 de minute. Însă nimic nu este stabilit. Pentru partida cu Charleroi am doi portari buni“, a spus fostul selecţioner al naţionalei României.

Daniel BISTRICEANU

 

Lotul Franţei pentru partidele cu Lituania

Selecţionerul echipei naţionale a Franţei, Raymond Dome-nech, a convocat 23 de fotbalişti pentru meciurile cu Lituania din preliminariile CM 2010, programate pe 28 martie şi 1 aprilie. În lot este prezent şi debutantul Andri-Pierre Gignac, atacantul lui Toulouse, în timp ce Patrick Vieira nu a fost convocat. Gignac are 23 de ani şi este golgheterul din Ligue 1, cu 17 goluri. Fundaşul Adil Rami este la a doua sa convocare, iar Abidal, Escude şi Boumsong sunt indisponibili. Lotul Franţei: Cedric Carrasso (Toulouse), Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille) – portari; Gael Clichy (Arsenal), Patrice Evra (Manchester United), Rod Fanni (Rennes), William Gallas (Arsenal), Philippe Mexes (AS Roma), Adil Rami (Lille), Bacary Sagna (Arsenal), Sebastien Squillaci (FC Sevilla) – fundaşi; Abou Diaby (Arsenal), Alou Diarra (Girondins Bordeaux), Lassana Diarra (Real Madrid), Yoann Gourcuff (Girondins Bordeaux), Samir Nasri (Arsenal), Jeremy Toulalan (Olympique Lyon) – mijlocaşi; Nicolas Anelka (Chelsea), Karim Benzema (Olympique Lyon), Jimmy Briand (Rennes), Andre-Pierre Gignac (Toulouse), Thierry Henry (Barcelona), Franck Ribery (Bayern München) – atacanţi. Franţa ocupă locul trei în Grupa 7 din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, iar Lituania este pe locul secund. Cele două echipe se vor întâlni pe 28 martie (Kaunas) şi pe 1 aprilie (Paris).

Daniel BISTRICEANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS