14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlga Tudorache, pe scena Naţionalului craiovean

Olga Tudorache, pe scena Naţionalului craiovean

Publicul craiovean o va putea întâlni luni, 23 martie, pe marea actriţă Olga Tudorache, în spectacolul „Noiembrie“. Reprezentaţia în regia lui Alice Barb, un adevărat regal actoricesc, se va juca în Sala „Amza Pellea“ a Naţionalului craiovean, de la ora 19.00. Alături de Olga Tudorache, interpreta Margăi, o mare actriţă aflată într-un moment al bilanţului, pe scenă mai apar George Motoi, în rolul lui Ştefan (marea dragoste a Margăi), şi Cecilia Bîrbora, în rolul Mariei, fiica sa. Piesa, un dialog tulburător despre adevăr şi iubire, are un final neaşteptat.

Povestea unui spectacol

Şi pentru că în spatele unei reuşite se află de obicei o poveste, şi această reprezentaţie de mare succes naţional şi internaţional vine să-şi spună istoria prin glasul regizorului. „Acest spectacol are o istorie frumoasă. Nu se întâmplă deseori ca un regizor tânăr să primească un telefon de la un monstru sacru. Eu însă l-am primit. Olga Tudorache m-a sunat şi m-a întrebat dacă vreau să lucrez cu ea. Bineînţeles că am acceptat. Mi-a sfinţit casa. Zile bune am repetat la mine în apartament… Orice întâlnire cu un artist te înnobilează. Acest text a fost scris special pentru doamna Olga Tudorache, iar Domnia sa mi-a făcut onoarea să-mi propună să-i fiu regizor. Este o poveste de familie, despre dragoste şi trădare, despre singurătate şi minciună şi, în cele din urmă, despre moarte. Dar, mai presus de orice, pentru mine rămâne o lecţie despre cum tăcerea unei mari actriţe poate înnobila un text, scândura pe care calcă, precum şi publicul căruia i se mărturiseşte“, a precizat regizoarea piesei, Alice Barb.
Prima reprezentaţie pe scena Teatrului Naţional Bucureşti, care a avut loc chiar de ziua marii actriţe, s-a bucurat de un real succes. Chiar şi astăzi, după şase ani de când se joacă, spectacolul reuşeşte să umple sălile. Olga Tudorache nu primeşte decât felicitări şi oferă doar mulţumiri. Continuă să vorbească publicului cu aceeaşi dăruire. Aşa va face şi-n seara de luni, pe scena Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că este într-adevăr un monstru sacru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII