11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMaria Băsescu, în vizită în Gorj

Maria Băsescu, în vizită în Gorj

Maria Băsescu a venit ieri în judeţul Gorj, la două cămine de bătrâni, unde a împărţit cadouri persoanelor instituţionalizate, dar şi angajaţilor centrelor sociale.

Prima Doamnă a României a vizitat ieri căminele de bătrâni din localităţile gorjene Suseni şi Dobriţa. Maria Băsescu a venit în Gorj la invitaţia soţiei omului de afaceri Ion Firiza, prieten apropiat al lui Traian Băsescu. Soţia preşedintelui a fost aşteptată de Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, de Constantin Preoteasa, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, şi de reprezentanţii Complexului de Îngrijire şi Asistenţă de la Suseni, care i-au oferit flori. Flancată de SPP-işti, care o protejau şi de ploaie, Maria Băsescu a stat de vorbă cu presa: „Am venit la Suseni să aduc mai multe cadouri bătrânilor instituţionalizaţi aici. M-a invitat doamna Maria Firiza şi o să mai vin. Mi-a plăcut mult, este prima dată când vin aici şi plec bucuroasă pentru că aceşti oameni sunt bine îngrijiţi“, a precizat Maria Băsescu, la plecarea de la Complexul de Îngrijire şi Asistenţă Suseni.
Prima Doamnă le-a adus cadouri celor 86 de bătrâni, iar alimentele, dulciurile şi pijamalele i-au încântat pe asistaţii social, care au spus că o mai aşteaptă pe Maria Băsescu. Aceasta a mai adus şase televizoare pentru persoanele de la Suseni şi patru pentru bătrânii internaţi la Complexul de la Dobriţa.

Confundată cu Elena Băsescu

Primită cu bucurie şi lacrimi în ochi de bătrânii de la Suseni, Maria Băsescu a fost, la un moment dat, confundată cu fiica sa mai mică, Elena: „A fost foarte frumos aici, iar bătrânii s-au bucurat de vizită. Unii dintre ei m-au confundat însă cu fiica mea Elena“, a spus zâmbind Prima Doamnă. Simplă şi fermecătoare, Maria Băsescu a adus flori pe care le-a împărţit ziaristelor ce au aşteptat-o la Complexul de la Suseni. Aceasta le-a urat „La mulţi ani!“ tuturor femeilor care i-au ieşit în cale şi a promis că va reveni la Suseni şi Dobriţa în cursul acestui an. Pe lângă cadourile făcute bătrânilor, Maria Băsescu le-a adus daruri şi angajaţilor complexurilor.

„Să-i dea Dumnezeu sănătate!“

Bătrânii de la Suseni s-au bucurat de vizita soţiei preşedintelui. Fiecare a încercat să-i spună Primei Doamne câteva cuvinte. „Ne bucurăm că aţi venit, vă mulţumim frumos şi vă mai aşteptăm, doamnă!“, a spus un bătrân. O femeie uitată de rude la Complexul de la Suseni i-a spus Mariei Băsescu: „Mi-aţi adus o rază de lumină pe ziua de azi, vă mulţumesc. Am auzit de ieri că veniţi şi abia aşteptam, că v-am văzut doar la televizor!“. „M-am bucurat pentru că am văzut-o pe soţia domnului Traian Băsescu, pe care l-am votat şi o să-l mai votez dacă o să mai trăiesc! Ştie dumnealui cum conduce ţara, iar soţia sa este foarte frumoasă“, a povestit, încântat, un bătrân din Rovinari.
Vizita Mariei Băsescu este prima pe care Prima Doamnă o face anul acesta în Gorj. Aceasta a promis că va reveni, tot pentru a aduce o mică bucurie în sufletul bătrânilor instituţionalizaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU