10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalŞi-a atacat familia şi un poliţist

Şi-a atacat familia şi un poliţist

Un bărbat din localitatea doljeană Mischii s-a ales cu un nou dosar penal după ce sâmbătă, băut fiind, şi-a lovit cu un cuţit soţia şi copilul şi a atacat un poliţist care încerca să îl liniştească.

 

Conform poliţiştilor doljeni, sâmbătă, în jurul orei 16.45, s-a sesizat prin 112 faptul că Liviu Costel Catrina, de 47 de ani, din comuna Mischii, a provocat un scandal la domiciliul său şi le-a lovit pe soţia sa, Maria, şi pe fiica lor de 17 ani, Elena. La faţa locului s-a deplasat ajutorul şefului de post de la Postul de Poliţie Mischii, care a intervenit împreună cu câţiva vecini pentru aplanarea conflictului. Cu ocazia intervenţiei poliţistului, acesta a fost lovit cu pumnul în abdomen de Catrina şi a fost ameninţat cu un cuţit. În urma aceluiaşi apel, s-a deplasat în comuna Mischii şi un echipaj al Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova. Atât poliţistul, cât şi jandarmii au reuşit să îl încătuşeze pe bărbat. Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, atât înainte, cât şi după ce agresorul a fost încătuşat, acesta a înjurat familia, poliţistul şi celelalte persoane prezente, „prin acţiunile sale tulburând grav ordinea şi liniştea publică şi aducând atingere bunelor moravuri".

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, le-a atacat cu un cuţit pe soţia şi fiica sa, cărora le-a provocat mai multe tăieturi la nivelul mâinilor. Tânăra a fost transportată de un echipaj SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova, pentru că a suferit o plagă tăiată la nivelul palmei. Maria Catrina a primit îngrijiri medicale din partea personalului de pe ambulanţă, la faţa locului, fără a mai fi nevoie să fie transportată la spital.

Era în termenul de încercare

Poliţiştii doljeni au precizat că pe numele agresorului au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Catrina a fost arestat pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore şi a fost introdus în arestul IPJ Dolj, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Din verificări s-a stabilit că Liviu Costel Catrina nu este la primul scandal de acest fel, în urmă cu doi ani acesta lovindu-l pe agentul de poliţie Aurelian Zamfirache. Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Craiova, în 2007, la şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ultraj, însă pedeapsa a fost cu suspendare. Conform judecătorilor craioveni, atunci când Catrina a fost condamnat, i s-a atras atenţia asupra articolului 83 din Codul Penal, care prevede că durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat, aceasta fiind compusă din pedeapsa aplicată plus doi ani.

Dacă doljeanul va fi găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, acesta va trebui să execute şi pedeapsa de şase luni de închisoare primită în 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU