14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBătrânii fără apărare, ţinta hoţilor

Bătrânii fără apărare, ţinta hoţilor

Pensionarii din judeţ sunt victimele sigure ale hoţilor de toate vârstele, într-o singură zi trei persoane de peste 60 de ani solicitând intervenţia oamenilor legii, după ce au fost jefuiţi.

Bătrânii din Gorj cad din ce în ce mai des pradă tâlharilor. Trei pensionari din judeţ au solicitat joi intervenţia oamenilor legii pentru a-şi recupera banii sau bunurile furate de hoţi. Victimă a tâlharilor a fost joi seară un bătrân din Motru. Din fericire, hoţul a fost prins la numai două ore de la comiterea faptei. A.E., de 62 de ani, a cerut ajutorul poliţiei, după ce un tânăr necunoscut îi sustrăsese, în scara blocului, telefonul mobil şi un portofel cu 200 de lei. Autorul tâlhăriei, un băiat de 16 ani din localitate, a fost depistat într-un club de internet. Asupra suspectului a fost găsită suma de bani sustrasă. De asemenea, pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat şi telefonul mobil. Suma de bani şi telefonul mobil au fost restituite păgubitului. Tot joi, un bătrân de 75 de ani din satul Pleşa, Bumbeşti-Jiu, a fost victima unui furt. Bătrânului i-a dispărut suma de 300 de lei, după ce a primit în vizită un musafir – Virgil V., de 54 ani, din oraşul Bumbeşti-Jiu. Prins de poliţişti, musafirul a recunoscut că a sustras banii, profitând de neatenţia bătrânului, care îl lăsase singur în cameră. Hoţul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

 

Reţinuţi pentru tâlhărie

 

Alţi doi bărbaţi, suspectaţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie asupra unei persoane vâstnice, au fost reţinuţi de poliţiştii gorjeni. Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, Z.N., de 75 de ani, din comuna Hurezani, a fost victima unei agresiuni, fiind lăsat, de asemenea, fără suma de 50 de lei şi alte bunuri. Anchetatorii au stabilit că pensionarul chiar îi oferise hoţului de băut înainte de a rămâne fără pensie şi îi spusese unde îşi ţine economiile. Inclus în cercul de suspecţi, Marius D.B., amicul de pahar al pensionarului, a fost depistat la scurt timp de poliţişti. S-a stabilit că Marius D.B., după ce a consumat băuturi alcoolice cu victima, a revenit la locuinţa acesteia împreună cu Constantin C.C., de 19 ani, din comuna Hurezani, cu intenţia de a sustrage bunuri. Fiind surprinşi de pensionar în timp ce a furat bunuri, suspecţii l-au agresat, după care au părăsit locul faptei, sustrăgând suma de 50 de lei, băuturi alcoolice şi alte bunuri. Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi vineri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti cu propunerea de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS