20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Îndrăgostiţilor la Târgu Jiu

Ziua Îndrăgostiţilor la Târgu Jiu

De Valentine’s Day, şase cupluri din Târgu Jiu se vor căsători, dintre care o pereche în faţa Porţii Sărutului, un poet italian va împărţi suveniruri în Parcul Central, iar mai mulţi artişti spanioli vor susţine un spectacol de excepţie.

Valentine’s Day, care este sărbătorită în toată lumea ca Ziua Îndrăgostiţilor, va fi marcată sâmbătă, 14 februarie, şi în municipiul Târgu Jiu. În faţa Porţii Sărutului, operă a marelui sculptor Constantin Brâncuşi, va avea loc oficierea unei căsătorii. Tinerii au dorit să-şi unească destinele în această zi specială şi într-un loc deosebit. Cuplul va primi din partea primăriei un buchet de flori, un album cu oraşul Târgu Jiu şi o sticlă cu şampanie. De asemenea, tot de Valentine’s Day, alte cinci perechi îşi vor oficia relaţia la sediul Primăriei Târgu Jiu.
În Parcul Central, un poet italian stabilit în Craiova va împărţi suveniruri îndrăgostiţilor. Emanuele Leoni a cerut aprobarea autorităţilor locale pentru a face mici cadouri perechilor care se vor plimba prin Parcul Central. „Îi vom pune la dispoziţie măsuţe în formă de inimioare. A dorit să vină în parcul din Târgu Jiu pentru a fi mai aproape de operele lui Brâncuşi“, a spus Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

Valentine’s Day, pe ritmuri de flamenco

Ziua Îndrăgostiţilor se va încheia printr-un spectacol de excepţie susţinut de artişti din Spania. Evenimentul artistic se va desfăşura la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, cu începere de la ora 19.00. Profesorii concertişti Obdulio Valdes Pujol şi Franciscor Castellon Sanchez, de la Institutul Segovia din Spania, vor prezenta un concert de chitară clasică. La final, grupul Ballet lo Ferro va susţine un recital de flamenco.
Spectacolul va fi oferit de un grup de firme româno-spaniole şi de reprezentanţii Guvernului Regional din Murcia, care se vor afla într-o delegaţie în municipiul Târgu Jiu şi în judeţul Gorj. Delegaţia va fi compusă din 26 de persoane. La spectacolul de sâmbătă seară vor fi prezenţi Diego Illan, preşedintele Confederaţiei Oamenilor de Afaceri din Cartagena, Juan Jose Beltran Valcarcel, directorul Institutului de Dezvoltare Murcia, şi Fernando Diaz Ortin, director pentru promovarea afacerilor.
Intrarea la spectacol se va face pe bază de invitaţii, care pot fi ridicate de la Centrul de Informare a Cetăţenilor, din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS