9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNica vrea să strângă hoţii de pe stradă

Nica vrea să strângă hoţii de pe stradă

Ministrul administraţiei şi internelor, Dan Nica, a declarat ieri, după validarea sa de către parlament, că prioritatea sa va fi strângerea hoţilor de pe stradă, iar în privinţa numirilor din minister a spus că el nu are „nici o frământare şi nici o presiune deosebită“.

Întrebat ce priorităţi are ca proaspăt validat la MAI de către parlament, Nica a răspuns: „Să-i strângem pe hoţi de pe stradă!“. El le-a dat garanţii membrilor parlamentului şi cetăţenilor că acţiunile MAI vor fi în sprijinul acestora.

Cât priveşte numirile de la MAI, în special de la DGIPI, Nica a spus că nu sunt o urgenţă pentru el şi că le va face după o evaluare, care va avea loc săptămâna viitoare. „Aceste numiri vor face parte dintr-o perioadă de evaluare care va urma începând de săptămâna viitoare şi, în momentul în care vor fi decizii, le voi anunţa public. Toate numirile vor fi făcute publice şi în conformitate cu prevederile legale. Eu n-am nici o frământare şi nici o presiune deosebită. Voi lua deciziile în funcţie de urgenţa şi evaluările pe care le fac“, a declarat el.

Întrebat dacă are un om pentru DGIPI, Nica a răspuns: „Sunt vreo 117 persoane în acest moment pe lista de aşteptare. Toate numirile vor fi anunţate public. Nu vă voi anunţa nimic pentru că nici eu nu am o evaluare decât aceea pe care o voi prezenta atunci când va fi momentul“.

Vicepremierul s-a arătat mulţumit şi de bugetul instituţiei, pe care l-a caracterizat drept „arhisuficient“. „Bugetul este arhisuficient din punctul meu de vedere, pentru că respectă condiţiile esenţiale de funcţionare şi de plată a salariilor în conformitate cu necesităţile“, a conchis el.

Vicepremierul Dan Nica a primit ieri votul parlamentului să ocupe şi postul de ministru al administraţiei şi internelor, cu 310 voturi pentru şi 113 împotrivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU