10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVin banii pentru datoriile şcolilor doljene

Vin banii pentru datoriile şcolilor doljene

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj va vira în aceste zile unităţilor de învăţământ din Craiova şi celor din judeţ o parte din banii necesari pentru achitarea restanţelor la firmele contractante care au realizat lucrări de reabilitare sau de altă natură în 2008.

Din cele peste nouă milioane de lei pe care unităţile de învăţământ din Dolj le datorează firmelor care au realizat lucrări de reabilitare, Ministerul Educaţiei a alocat vineri, 30 ianuarie, din bugetul pe 2008, Inspectoratului Şcolar Judeţean doar 6,8 milioane. În ceea ce priveşte restul de bani, respectiv 2,2 milioane de lei, veştile nu sunt îmbucurătoare… În perioadă de criză, cu bugetul pentru 2009 încă nestabilit, directorii şcolilor beneficiare ale lucrărilor se aşteaptă în orice moment să fie daţi în judecată de cei care au reabilitat unităţile de învăţământ. „Suma alocată, respectiv 6,8 milioane de lei, este insuficientă pentru datoriile de peste nouă milioane de lei pe care le avem către firmele contractante. Ministerul Educaţiei a direcţionat banii către societăţile ce au terminat lucrările, pentru care au fost emise facturi de plată şi care, din nefericire, nu au fost onorate“, a menţionat Diana Buşoi, inspector general în cadrul ISJ Dolj.

Nu sunt bani

Printre directorii unităţilor de învăţământ care pot răsufla uşuraţi pentru că vor intra în posesia banilor necesari pentru achitarea datoriilor se numără cei de la Grădiniţa Leu, Grădiniţa nr. 21 Craiova, Grădiniţa „Îngeraşii“ din Craiova, Liceul Teoretic din satul Bârca, Grădiniţa Calopăr, Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Tălpaşi, Şcoala cu clasele I-VIII din comuna Ostroveni sau Şcoala din Radovan. „Am reuşit să realizăm consolidări la trei şcoli din judeţ: Calopăr, Valea Stanciului şi cea din Fratoştiţa, oraşul Filiaşi. Ne confruntăm însă cu probleme majore. Sunt unităţi şcolare cum este, de exemplu, Liceul «Charles Laugier» (Sanitar – n.r.) din Craiova, revendicate şi avem nevoie de sume importante pentru a le cumpăra. În altele avem nevoie de bani pentru reabilitări, modernizări, însă ni se spune că vom avea buget de austeritate“, a mai spus Diana Buşoi.

Unităţi şcolare fără restanţe


În aceste zile îşi vor achita datoriile şi directorii Şcolilor din Ţuglui, Moţăţei, Secui – Teasc, Verbicioara – comuna Verbiţa, Mihăiţa – Coţofenii din Dos, dar şi cei de la Grădiniţa din Zănoaga, Leu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS