6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlimpiada Naţională de Fizică, la Râmnicu Vâlcea

Olimpiada Naţională de Fizică, la Râmnicu Vâlcea

Peste 500 de elevi din întreaga ţară participă săptămâna aceasta la Olimpiada Naţională de Fizică. Aceasta se desfăşoară în Râmnicu Vâlcea, până pe 6 fe-bruarie, în şase unităţi de învăţământ.

Olimpiada s-a deschis duminică seară la Casa de Cultură a Sindicatelor cu un program artistic susţinut de Fanfara „Gabriel Chaborschi“ a Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea şi de elevii Clubului de Copii din Drăgăşani. La spectacol au participat peste 600 de persoane, elevi şi cadre didactice din toată ţara. Sala a fost neîncăpătoare şi mulţi au stat în picioare. Discursul de deschidere a fost ţinut de eleva de clasa a XI-a Adriana Giurcă, preşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor (CJE) Vâlcea. „Mă bucur enorm că pot să fiu astăzi printre voi, printre colegi de-ai mei, de care sunt foarte mândră, pentru că noi suntem viitorul acestei generaţii, fiecare axându-ne pe domeniul la care ne pricepem mai bine. Trebuie să vă felicit că aţi ajuns să vă luptaţi pentru locurile fruntaşe ale României, însă întotdeauna când munceşti rezultatele sunt pe măsură. Sunteţi nişte învingători, în spatele cărora se ascund multe ore de studiu, în care voi aţi preferat să vă dedicaţi fizicii. De asemenea, rezultatele nu ar fi fost dacă stimaţii domni profesori nu v-ar fi călăuzit atât de bine paşii spre această ştiinţă exactă. Cu toţii meritaţi numai cuvinte de laudă“, le-a spus Adriana Giurcă participanţilor.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea au precizat că olimpiada s-a organizat în acest judeţ datorită rezultatelor obţinute de elevii vâlceni în 2008 la concursurile naţionale şi internaţionale. „Peste 135 de premii şi menţiuni au fost obţinute anul trecut de elevii vâlceni. Considerăm că investiţia în educaţie trebuie să crească pentru a oferi calea liberă spre cunoaştere“, a declarat Florin Smeureanu, inspectorul general al ISJ Vâlcea.
Participanţii la olimpiadă au fost cazaţi la internatele şcolare din Râmnic. Ieri, elevii au susţinut proba teoretică a competiţiei, iar astăzi o dau pe cea practică. Probele se desfăşoară la Grupul Şcolar Oltchim Râmnicu Vâlcea, la Colegiul Tehnic Forestier, Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab“, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari“ şi Colegiul Tehnic Energetic. După probe, timp de două zile, până la aflarea rezultatelor, elevii vor vizita judeţul. Vineri, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc premierea câştigătorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS