14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorbunov are alibi pentru atacul armat

Gorbunov are alibi pentru atacul armat

Ucigaşul de la casa de schimb valutar din centrul Braşovului ar putea fi liber. Asta este ultima ipoteză confirmată ieri de Ramona Diaconu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov.
Basarabeanul Serghei Gorbunov va rămâne în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov până la finalizarea anchetei, deşi nu mai este considerat principalul suspect în atacul armat soldat cu doi morţi şi un rănit. Ancheta se complică pe zi ce trece. „În prezent, există mai mulţi suspecţi în acest caz şi sunt verificate mai multe piste“, a spus Ramona Diaconu.

Anchetatorii au doar ipoteze
 
Procurorii nu pot spune aproape nimic despre acest caz. „Ne este foarte greu, pentru că încă nu avem probe la dosar“, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov.
 „S-au vehiculat mai multe variante. Nu pot spune ce fel de arme au fost folosite şi nici dacă a fost vorba de una sau două. Aşteaptăm încă raportul balistic de la Bucureşti. Până atunci nu putem face nici o declaraţie în legătură cu asta“, a susţinut procurorul Ramona Diaconu. Deşi este în arest de sâmbătă,  Serghei Gorbunov nu a fost încă audiat. Probele adunate de la locul crimei, dar şi de la domiciliul lui Serghei Gorbunov nu au scos deocamdată la iveală vreun indiciu care să ducă la acuzarea basarabeanului.
Nu au fost chemaţi însă la Parchet încă nici cei doi sportivi care susţin public alibiul lui Gorbunov. Diaconu a mai precizat că nu  poate spune dacă la sala de sport indicată a fost sau nu făcută o percheziţie. Ipoteza unui atac comandat la adresa casei de schimb valutar, al cărei patron, Valentin Canditatu, spune că a fost atacat pentru că a refuzat să plătească taxă de protecţie interlopilor este luată în considerare de anchetatori, dar nu s-au făcut încă audieri privind aceste acuzaţii. „Gorbunov este o ipoteză a modului de operare, dar nu din punctul de vedere al autorului. Legat de autori, avem un cerc de suspecţi stabilit. Sunt mai mulţi“, a confirmat Bujor Florescu, directorul de investigaţii din IGP,  care conduce ancheta de la Braşov.

Gorbunov umbla cu acte false

Poliţiştii braşoveni spun că Gorbunov nu a putut fi descoperit la Braşov pentru că se legitima cu acte false. „Asupra lui a fost găsit un document de identitate fals. Facem cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care acest document a ajuns în posesia sa“, a declarat Liviu Constantin Naghi, purtător de cuvânt la IPJ Braşov. Cu toate acestea, Gorbunov nu se ascundea, iar cercurile de luptători K1 ştiau că omul trăieşte în Braşov. Ba chiar că locuia lângă poliţie şi se antrena la o sală de sport frecventată şi de poliţişti.

Basarabeanul locuia lângă Poliţia Braşov

Nicu Dascălu, campion mondial la Ashihara-Karate, deţinător al titlului european la stilul kyokushin şi multiplu învingător în galele Local Kombat, spune că nu are nici o legătură cu interlopii şi că nu l-a antrenat pe Gorbunov, dar că l-a întâlnit şi a aflat şi unde stă. „Aşa mi-a spus Gorbunov, că de la el de acasă, dacă sari într-un picior, faci un minut până la poliţie. A venit la mine la sală o dată, s-a recomandat Serghei. N-am ştiut cine e. N-a participat la nici o competiţie K1. Din câte ştiu, se antrena de plăcere. Ultima dată m-am întâlnit şi m-am salutat cu el vineri seară, la o discotecă nouă de lângă gară, iar a doua zi am aflat că a fost reţinut de poliţie“, a dezvăluit ieri fostul luptător.
Roxana STOICA
(Monitorul de Braşov)
 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII