20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFlorin Stancu, prefect pe jumătate

Florin Stancu, prefect pe jumătate

http:http://www.youtube.com/watch?v=Lhumqm0rssY

Până nu va fi instalat de un reprezentant al Ministerului Administraţiei şi Internelor, noul prefect nu-şi poate prelua atribuţiile decât parţial.

 

Au trecut deja cinci zile de la eliberarea din funcţie a fostului prefect Silviu Dumitru şi numirea lui ca inspector guvernamental şi tot atât de la numirea în funcţia de prefect de Dolj a lui Florin Stancu, finul lui Ion Prioteasa, preşedintele consiliului judeţean şi al PSD Dolj. Cel care a fost până săptămâna trecută director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea CJ Dolj nu şi-a preluat însă nici până în prezent funcţia, în ciuda grabei greu de explicat cu care hotărârea de guvern prin care a fost desemnat în această demnitate publică a fost publicată în Monitorul Oficial, în aceeaşi zi – 29 ianuarie – în care a fost luată decizia în şedinţă de guvern. De atunci au trecut însă cinci zile, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor – condus tot de un pesedist, Liviu Dragnea – a omis să trimită pe cineva în Dolj pentru a-l „unge“ prefect pe Stancu, spre a-i da acestuia posibilitatea să depună jurământul şi să-şi intre în pâine.

 

Demersuri pentru dreptul de semnătură în trezorerie

 

Pentru a mai atenua din impresia că Doljul are o prefectură fără cap, noul prefect s-a prezentat ieri – în vizită, deocamdată – la viitorul său birou, pentru a purta o discuţie cu cel pe care-l va înlocui, liberalul Silviu Dumitru. Cei doi au vorbit despre această situaţie de-a dreptul hilară, stabilind să înceapă demersurile pentru transferul de putere, în condiţiile în care Dumitru nu mai poate semna acte ca prefect, iar Stancu nu are încă drept de semnătură.

„Am discutat despre procedurile de predare-primire a acestei funcţii. Practic, voi putea prelua funcţia de prefect şi să-mi exercit atribuţiunile după depunerea jurământului, lucru care probabil se va întâmpla la sfârşitul acestei săptămâni. Deocamdată, mă voi ocupa de problemele urgente“, a declarat noul prefect, nedorind să spună nimic nici despre priorităţile sale ca reprezentant al guvernului în Dolj şi nici despre echipa care îl va însoţi în noua funcţie.

Mai întâi s-au demarat formalităţile pentru ca Stancu să primească dreptul de semnătură în trezorerie. S-a decis apoi ca Silviu Dumitru să semneze toate documentele emise de structurile prefecturii până pe 29 ianuarie (când a fost schimbat din funcţie). Rămâne însă un mare semn de întrebare asupra dreptului noului prefect de a semna documentele emise după 29 ianuarie. De asemenea, Stancu nu poate – până nu va depune jurământul de prefect – nici să facă parte din toate comisiile coordonate de reprezentantul guvernului în teritoriu (Comisia de fond funciar, Comisia pentru situaţii de urgenţă etc.). Altfel spus, este prefect, dar numa’ pe jumătate.

 

Nu se ştie când şi cine

 

La solicitarea GdS, reprezentanţii Biroului de presă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor au încercat ieri să afle când se va „obosi“ cineva să meargă la Craiova pentru a-l instala în funcţie pe noul prefect. N-au găsit nici ei răspuns la această întrebare. „La nivelul instituţiei noastre nu s-a luat vreo decizie în acest sens, astfel că nu se ştie, deocamdată, când şi cine se va deplasa la Craiova pentru instalarea prefectului de Dolj“, a menţionat pentru GdS Ileana Lupu, din cadrul Biroului de presă al MAI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII