10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinor înjunghiat de un consătean

Minor înjunghiat de un consătean

Un tânăr de 17 ani din localitatea gorjeană Logreşti a ajuns joi seară la spital în stare gravă, după ce a fost înjunghiat de un consătean. Ştefan Pirtea, de 29 de ani, şi Florin P. se cunoşteau de foarte multă vreme. Între cei doi se pare că au mai existat situaţii conflictuale.

Potrivit procurorului Gheorghe Roibu, care anchetează cazul, joi seară, Ştefan Pirtea a făcut scandal într-un bar din localitatea Logreşti, certându-se cu un consătean, fapt pentru care a fost amendat de poliţiştii din sat. Fiind sub influenţa alcoolului, tânărul a continuat scandalul pe uliţa satului. „Pirtea este predispus la violenţe şi este cunoscut ca un consumator înrăit de alcool. Joi seară, după incidentul din local, Pirtea a avut o discuţie aprinsă cu acelaşi sătean din bar, pe care a vrut să-l agreseze. Minorul Florin P. a intrat între cei doi, încercând să aplaneze conflictul. Nervos şi sub influenţa alcoolului, Pirtea a scos cuţitul şi l-a înjunghiat pe elev de două ori. Loviturile de cuţit i-au pus în pericol viaţa, iar dacă nu era transportat rapid la spital, minorul deceda“, a afirmat Gheorghe Roibu. Minorul a fost găsit într-un şanţ de tatăl său şi de alţi săteni, care au anunţat salvarea.

Gelu Fumureanu, avocatul agresorului pe numele căruia va fi emis un mandat de arestare preventivă, a declarat că Pirtea a recunoscut fapta: „Din câte povesteşte el, s-a întâlnit cu minorul pe drum şi au glumit. Băiatul i-a zis să i-o dea pe vara sa de soţie spunându-i că îi dă în schimbul ei o ladă de bere, iar Pirtea, aflat sub influenţa alcoolului, l-a înjunghiat. Aşa mi-a povestit mie. Glumă sau nu, viaţa minorului a fost pusă în pericol, iar clientul meu va fi cercetat pentru tentativă de omor calificat. El a recunoscut fapta până la urmă şi o regretă“. Dacă va fi găsit vinovat, Ştefan Pirtea riscă până la 15 ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU