14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiul interlopului Bercea, cercetat pentru tentativă de omor

Fiul interlopului Bercea, cercetat pentru tentativă de omor


Unul dintre fiii interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este cercetat de procurori pentru infracţiunea de tentativă de omor în urma scandalului petrecut joi la Slatina căruia i-au căzut victime consilierul judeţean PD-L Valeriu Matei, fost viceprimar al Slatinei, şi un apropiat al acestuia, Adrian Văduva.

 

În timpul conflictului consumat în faţa unuia dintre imobilele lui Bercea Mondial de pe strada Piteşti, Laurenţiu Anghel s-a urcat la volanul autoturismului personal, a demarat şi a lovit intenţionat maşina cu care veniseră consilierul şi amicul său, în urma impactului acesta din urmă fiind rănit. Valeriu Matei, care a ajuns la spital înjunghiat în umăr de unul dintre fiii lui Bercea, şi Adrian Văduva, care a fost lovit cu maşina de fiul interlopului, au depus ieri plângere la poliţie. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. „Cele două victime au depus azi-dimineaţă (vineri-n.r.) plângere la Poliţia Slatina, dar din declaraţii nu reiese motivul care a stat la baza conflictului, ci doar faptul că părţile purtau o discuţie cu caracter personal. Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cu referat de declinare a competenţei pentru tentativă de omor, întrucât una dintre victime (Adrian Văduva – n.r.) are nevoie de 70 – 80 de zile de îngrijiri medicale“, a declarat ieri purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt, comisarul Claudia Radu. Aceasta este varianta oficială. Varianta consilierului Matei este cu totul alta.

 

„Bercea m-a înjunghiat, nu fiul lui“

 

Contactat telefonic, consilierul judeţean Valeriu Matei a declarat ieri că nu unul dintre fiii lui Sandu Anghel l-a înjunghiat, ci chiar interlopul. „Nu este adevărat că m-ar fi înjunghiat un băiat al lui Bercea, ci chiar el a făcut-o. Fiul său ne-a lovit apoi cu maşina, pentru că nu doar pe prietenul meu l-a lovit, aşa cum a apărut ştirea la televiziuni. Întâi m-a lovit pe mine, apoi l-a lovit pe Adrian Văduva. L-a presat între două maşini. Faptul că doar fiul lui Bercea este cercetat pentru tentativă de omor arată că Bercea vrea să scape, dar n-are cum, pentru că tot ceea ce s-a petrecut pe strada Piteşti este înregistrat pe casete video. Numai să nu dispară probele de la dosar“, susţine Valeriu Matei. Acesta a confirmat doar în parte zvonul că mărul discordiei ar fi pornit de la un teren intravilan. El a infirmat însă informaţia că ar fi implicat în afaceri imobiliare cu interlopul Bercea. „Eu am vândut un teren unui unchi al meu şi nu ştiu cum a ajuns acest teren, ulterior, la Bercea. El s-a dus apoi la primărie şi a solicitat în numele meu documentaţia pentru eliberarea unui certificat de urbanism în vederea construirii unui imobil pe acest teren. Evident, pentru că a trecut pe solicitare numele meu, plicul cu hârtii l-am primit eu. Şi de atunci Bercea mă tot caută la telefon să-i dau hârtiile. De aceea, m-am dus eu joi la Bercea, să rezolv această problemă o dată pentru totdeauna, adică să-i spun că nu am ce hârtii să-i dau. Iar el m-a tăiat“, a mai spus Valeriu Matei. Poziţia acestuia este confirmată şi de Adrian Văduva, rămas internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, însă acesta a refuzat ieri să vorbească în faţa camerelor de luat vederi pentru că ar fi primit ameninţări de la Bercea Mondial.

Recidivă

 

Reprezentanţii clanului Bercea nu sunt la primul scandal. Bercea Mondial a avut conflicte cu funcţionarii mai multor instituţii de control care au încercat, fără succes, să stopeze construirea unor imobile ridicate ilegal în Slatina. În 2006, clanul Bercea s-a răfuit cu clanul Fluture din Drăgăneşti, bătăuşii folosindu-se de săbii şi bâte. Un an mai târziu, fratele lui Sandu Anghel, Vasile Anghel, alias Amar, şi-a atacat cuscrii cu sabia.

 

Interlop protejat

 

Bercea Mondial este cel mai cunoscut interlop din judeţul Olt. Originar din Drăgăneşti-Olt, el a pătruns cu afaceri în Slatina pe vremea când la cârma municipiului se afla primarul PSD Gheorghe Păunescu. Interlopul a fost cercetat în urmă cu câţiva ani pentru o evaziune fiscală de şapte milioane de lei. Dosarul, întocmit de Finanţele Publice cu lux de amănunte, nu i-a convins pe procurori, care i-au dat NUP.

Sandu Anghel se bucură de protecţii înalte atât în justiţie, cât şi în cercuri politice. Unul dintre fiii săi îl are naş de botez pe Theodor Stolojan, altul o are pe fosta şefă a Tribunalului Bucureşti, judecătoarea Maria Huza, iar al treilea – pe omul de afaceri Gabriel Diaconu, fost viceprimar al Slatinei şi actual consilier judeţean din partea PD-L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII