24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcigaşul lui Leontin Bebu, la apel

Ucigaşul lui Leontin Bebu, la apel

Agentul principal de penitenciare Cosmin Lăzăroiu, craioveanul care a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de omor calificat după ce l-a ucis şi tranşat pe Leontin Bebu, a făcut apel împotriva sentinţei Tribunalului Dolj, fiind nemulţumit de cei 28 de ani de închisoare pe care i-a primit pentru fapta sa.

 

Procurorii doljeni l-au trimis în judecată pe Cosmin Lăzăroiu, de 28 de ani, din Craiova, angajat la Penitenciarul cu Regim Semideschis Pelendava din municipiu, în luna martie a anului trecut. Acesta a fost acuzat de comiterea infracţiunii de omor calificat, după ce, pe 4 octombrie 2007, l-a ucis şi tranşat pe Leontin Bebu.

Conform rechizitoriului întocmit de anchetatori, Leontin Bebu a fost omorât cu mai multe lovituri de ciocan aplicate în cap de Lăzăroiu, în garsoniera acestuia din urmă. După ce a scăpat de maşina cu care venise Bebu, abandonând-o în cartierul craiovean Brazda lui Novac, Lăzăroiu a plecat la serviciu, unde a stat până în dimineaţa de 5 octombrie, când s-a întors acasă. Pentru a scăpa de cadavrul victimei, l-a dus în baie şi l-a secţionat în mai multe bucăţi, folosindu-se de două cuţite şi de un bomfaier. În aceeaşi seară, a luat segmentele corpului victimei şi le-a transportat cu un Cielo închiriat până în localitatea Constantin Daicoviciu din Caraş-Severin, unde le-a îngropat sub două podeţe. După aceea, Lăzăroiu s-a purtat normal, a discutat cu colegii de serviciu despre oribila crimă, ba chiar a fost la înmormântarea lui Leontin, unde i-a îmbrăţişat părinţii şi a stat la masă.

 

Condamnat la 28 de ani de închisoare

 

După mai multe termene de judecată, la sfârşitul anului trecut, magistraţii Tribunalului Dolj au dat o sentinţă în acest caz. Judecătorii au decis să schimbe încadrarea juridică a faptei ce fusese reţinută de procurori în sarcina inculpatului Lăzăroiu, din omor calificat din interes material, în omor calificat cu premeditare şi din interes material.

Conform reprezentanţilor Tribunalului Dolj, instanţa l-a condamnat pe Lăzăroiu la 25 de ani de închisoare şi la pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de cinci ani, plus trei ani de închisoare pentru profanarea unui cadavru.

Pedepsele au fost contopite, urmând ca inculpatul să execute 28 de ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de cinci ani. Instanţa a admis în parte acţiunile civile formulate de părinţii lui Leontin, obligând inculpatul să le plătească 30.730 de lei despăgubiri materiale şi câte 15.000 de lei daune morale. De asemenea, Lăzăroiu a fost obligat să plătească 1.000 de lei, sumă ce reprezintă onorariul avocatului familiei Bebu, şi 7.300 de lei cheltuieli judiciare statului.

 

Lăzăroiu – nemulţumit de pedeapsă

 

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ai cărui procurori au întocmit rechizitoriul în acest caz, s-au declarat mulţumiţi de soluţia judecătorilor, precizând că Lăzăroiu a fost condamnat la maximul posibil. Dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru că Lăzăroiu a făcut apel, care se judecă la Curtea de Apel Craiova. Conform procurorilor, inculpatul a făcut apel împotriva sentinţei date de Tribunalul Dolj fiind nemulţumit de pedeapsa mare dată pentru fapta comisă. „Apelul a fost înaintat de inculpat, acesta fiind nemulţumit de pedeapsa dată, dar şi de părţile civile, care au fost nemulţumite, la rândul lor, de despăgubiri“, a explicat procurorul Ionel Grigore, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Prima înfăţişare a avut loc ieri şi s-a încheiat cu o amânare, pentru 12 februarie, care a fost cerută de părţile civile pentru aducerea de probe. Instanţa a decis să prelungească măsura de arest preventiv, deşi apărătorul din oficiu al lui Lăzăroiu a cerut ca apelul să se judece cu inculpatul în stare de libertate, pentru că acesta nu are antecedente penale şi nu reprezintă un pericol public.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII