6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Chivu, în semifinalele Cupei Italiei

Echipa la care evoluează Cristian Chivu, Inter Milano, s-a calificat în semifinalele Cupei Italiei, după ce a învins în sferturi, cu scorul de 2-1, formaţia AS Roma, în sferturile competiţiei, disputate într-o singură manşă. Golurile echipei lombarde au fost înscrise de brazilianul Adriano, în minutul 10, şi de suedezul Zlatan Ibrahimovici, în minutul 62. Pentru AS Roma a marcat Taddei. Cristian Chivu a fost rezervă şi a intrat pe teren în minutul 77, în locul autorului primului gol, Adriano. A doua echipă calificată în semifinalele Cupei Italiei este Sampdoria Genova, care s-a impus cu 4-1 pe terenul lui Udinese după executarea loviturilor de departajare. La finalul celor 90 de minute şi al prelungirilor, scorul a fost egal, 1-1. Noua achiziţie a genovezilor, Pazzini, a deschis scorul în minutul 55, iar căpitanul gazdelor, Antonio Di Natale, a egalat şase minute mai târziu. Tot Di Natale a ratat un penalti în minutul 89. Aseară, după închiderea ediţiei, s-au jucat meciurile Lazio – AC Torino, iar pe 4 februarie se va disputa partida Juventus Torino – Napoli.

Ionuţ NICA
 

Tudor arbitrează meciul Bremen – Milan

Arbitrii români Alexandru Tudor şi Cristian Balaj au fost delegaţi de UEFA să conducă jocuri din cadrul 16-imilor de finală, primul la Werder Bremen – AC Milan, iar celălalt la Sampdoria – Metalist Harkov. „Aşa cum mă aşteptam, arbitrii români au fost delegaţi şi pentru primăvara europeană şi asta spune multe despre arbitrajul românesc. Românii sunt recunoscuţi în Europa că au valoare. Sper că vor continua să arbitreze şi la meciuri din optimi sau sferturi“, a spus preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin.
Acesta a mai anunţat că arbitrii asistenţi la aceste partide vor fi tot din România, urmând să fie desemnaţi astăzi de Comisia Centrală a Arbitrilor. Partidele Werder Bremen – AC Milan şi Sampdoria – Metalist Harkov din cadrul 16-imilor de finală ale Cupei UEFA sunt programate pentru 18 februarie.

Ionuţ NICA

 

Contra: Getafe nu are bani pentru Lobonţ

Fundaşul Cosmin Contra a declarat că, în opinia sa, Bogdan Lobonţ, care se află în atenţia clubului Getafe, este unul dintre cei mai buni cinci portari din Europa şi a precizat că nu ştie dacă gruparea spaniolă îşi poate permite un astfel de goalkeeper. „Bogdan Lobonţ este un portar bun. S-a aflat între primii trei de la Campionatul European şi pentru mine este între cei mai buni cinci portari din Europa. Este un jucător cu multă experienţă, un internaţional. A jucat la Fiorentina, la Ajax. Este foarte bun, dar vom vedea dacă din punct de vedere financiar clubul îşi poate permite un astfel de portar. Nu ştiu…“, a spus Contra, citat de presa spaniolă.

Ionuţ NICA

 Moţi s-ar putea întoarce în ţară

Impresarul Victor Becali a declarat ieri că fundaşul Cosmin Moţi are mari şanse să revină în ţară, la Dinamo, dacă acţionarii dinamovişti vor plăti jumătate din suma pe care italienii au achitat-o în vară pentru împrumutul pe şase luni al jucătorului. „Dacă Siena îşi va recupera jumătate din cei 600.000 de euro pe care i-a plătit pentru împrumultul pe un an, Moţi se poate întoarce la Dinamo. Italienii sunt dispuşi să-l cedeze. Săptămâna viitoare voi mege în Italia să discut cu ei această problemă şi sunt şanse mari ca jucătorul să revină“, a spus Becali. Dinamo l-a împrumutat pe Cosmin Moţi, la începutul lunii septembrie, pentru zece luni, clubului Siena. În vara lui 2009, italienii au opţiune de cumpărare definitivă a jucătorului, contra sumei de 3,5 milioane de euro. Fundaşul nu s-a acomodat la Siena, el evoluând în doar patru meciuri în cele cinci luni petrecute la formaţia din Serie A.

Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU