21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalele nu vor mai cere adeverinţe

Spitalele nu vor mai cere adeverinţe

Problema cozilor pentru adeverinţele de asigurat pare să-şi fi găsit o rezolvare. Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns conducerea CAS Dolj şi reprezentanţii spitalelor din judeţ, în urma întâlnirii de luni.

Potrivit CAS Dolj, s-a convenit ca spitalele să nu-i mai trimită pe asiguraţi la CAS după adeverinţe, calitatea de asigurat urmând să fie dovedită cu trimitere de la medicul de familie, adeverinţă de la locul de muncă pentru salariaţi, cupon de pensie pentru pensionari sau alte documente doveditoare în funcţie de categoria de asiguraţi. „S-a stabilit ca spitalele să respecte prevederile Ordinului nr. 617/2007, cu modificările şi completările ulterioare, pentru aprobarea normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobândirea calităţii de asigurat, ce permite accesul liber la pachetul de servicii de bază pentru persoanele ce pot face dovada calităţii de asigurat, pe baza documentelor la care se face referire direct la furnizorul de servicii medicale“, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele-director general al CAS Dolj, dr. Octavian Predescu.

 

Medicii, puşi să plătească

 

Adeverinţa eliberată de CAS va fi necesară doar pentru persoanele care, din cauza unor erori în baza de date, figurează ca neasiguraţi.

Totodată, medicii de familie nu vor mai putea să elibereze atât de uşor trimitere. Pentru că spitalele s-au plâns că au avut mulţi pacienţi neasiguraţi care veniseră cu trimitere, s-a hotărât ca serviciile medicale oferite acestora să fie imputate medicilor de familie, în baza unei sesizări făcute de spitale către CAS. „Spitalele vor comunica CAS Dolj medicii de familie care acordă trimiteri pentru internare sau pentru medicul specialist, fără ca pacienţii să fie asiguraţi, în vederea aplicării prevederilor contractului-cadru încheiat între CAS Dolj şi medicii de familie“, precizează comunicatul.

La rândul lor, medicii de familie nu vor avea cum să greşească. Ei vor elibera trimiteri în baza listei cu asiguraţi şi neasiguraţi primite lunar de la CAS Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII