12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpitalul Judeţean Slatina termină anul îngropat în datorii

Spitalul Judeţean Slatina termină anul îngropat în datorii

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina termină anul îngropat în datorii. În total, unitatea medicală are de plătit peste 16 milioane de lei pe medicamente, materiale sanitare, reactivi şi servicii. Datoriile mari sunt cauzate de creşterea salariilor şi sporurilor, spune conducerea spitalului.

Peste nouă milioane de lei trebuie plătiţi numai pentru medicamente, un milion pentru materiale sanitare, aproape două milioane pentru reactivi şi alte patru milioane pentru prestări servicii şi alte materiale. Conducerea unităţii admite că datoriile sunt destul de mari, însă speră că vor returna, anul viitor, o parte din bani. „S-a ajuns la datorii atât de mari din cauza cheltuielilor salariale mari. Atât salariile, cât şi sporurile au crescut în ultima perioadă, însă tariful pentru fiecare caz rezolvat a rămas acelaşi, de la începutul anului 2007. Sperăm ca anul acesta să crească acest tarif, astfel încât să putem returna o parte din datorii“, a spus Florian Dumitrescu, managerul SJU. El a adăugat că şi celelalte spitale judeţene din ţară au restanţe destul de mari.

Florian Dumitrescu a preluat funcţia de manager al SJU în octombrie 2007. Atunci, spitalul avea datorii de 187 de miliarde de lei vechi. Datoriile au scăzut, ajungând la 100 de miliarde. Creşterea cheltuielilor salariale a îngropat însă din nou spitalul în datorii. Asta, în condiţiile în care tariful plătit de Casa de Asigurări de Sănătate la externarea fiecărei persoane din SJU a rămas nemodificat. În prezent, fiecare caz medical rezolvat aduce în contul unităţii medicale 1.380 de lei. Suma este foarte mică, spun reprezentanţii spitalului. Ei speră ca noua guvernare să mărească acest tarif, astfel încât unitatea medicală să poată achita banii către frunizorii de medicamente, materiale sanitare, reactivi şi servicii. „Sperăm ca până la jumătatea anului viitor să reuşim să ne redresăm“, a mai precizat Dumitrescu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU