14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRevelion după gratii pentru primarul din Săcelu

Revelion după gratii pentru primarul din Săcelu

Pe numele edilului gorjean Ion Voica a fost emis luni seară un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea oamenilor legii.

Prefectul Victor Banţa a declarat că Voica va fi suspendat imediat ce instanţa de judecată îi va comunica faptul că mandatul de 30 de zile este confirmat printr-o sentinţă definitivă şi irevocabilă.

Edilul a fost pus luni sub acuzare, după ce duminică a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu decesul unei bătrâne şi a părăsit locul faptei fără permisiunea poliţiştilor. Ion Voica a fost prezentat unei instanţe de judecată de la Judecătoria Novaci, pe numele său fiind emis mandat pentru 30 de zile, împotriva căruia edilul a făcut recurs. Voica a fost arestat la o jumătate de an de la alegerea sa în funcţia de primar, Săcelu fiind comuna care a început anul 2008 cu un primar după gratii şi intră în 2009 cu alt edil aflat în stare de arest preventiv. În vara lui 2007, primarul Dănuţ Rentea a fost reţinut de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, primire de foloase necuvenite, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, toate acestea, pentru obţinerea în mod ilegal de fonduri de la Comunitatea Europeană. Acesta a fost trimis în judecată, procesul aflându-se pe rol. În prezent, fostul edil este consilier local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII