16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 1.100 de doljeni s-au reorientat profesional

Peste 1.100 de doljeni s-au reorientat profesional

Cei mai mulţi doljeni care au dorit o reconversie profesională au ales să parieze pe domeniul IT. Cele mai solicitate cursuri gratuite organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj au fost cele de operator introducere, validare şi prelucrare date.  „În perioada 1.01. 2008 – 30.11.2008, AJOFM Dolj a organizat 71 de cursuri de formare profesională, la care au participat 1.183 de persoane. Dintre acestea, 14 cursuri (aproximativ 19,71%), la care au participat 212 persoane (şomeri), au fost de operator introducere, validare şi prelucrare date“, a declarat Alina Ghercioiu, inspector în cadrul AJOFM Dolj.

 

90% din cursuri au fost organizate pentru şomeri

 

De cursurile gratuite de formare profesională organizate de AJOFM Dolj beneficiază atât şomerii, cât şi persoanele aflate în detenţie sau cele angajate, dar care urmează să fie disponibilizate, astfel că sunt cuprinse la cursuri în scopul prevenirii şomajului. În primele 11 luni ale acestui an, de cele mai multe cursuri (90% din total) au beneficiat şomerii (peste 1.038 de persoane). Pentru aceştia, pe lângă cursurile din domeniul IT, foarte tentante au fost cele de lucrător comerţ (şapte cursuri pentru 109 persoane), legumicultor (patru cursuri pentru 98 de persoane), frizer (patru cursuri pentru 66 de persoane), bucătar (patru cursuri pentru 63 de persoane). În cursul anului au fost organizate cursuri pentru 25 de specializări (administrator imobile, asistent gestiune, cameristă, coafor, cofetar, comunicare limba engleză, cosmetician, dulgher-tâmplar-parchetar, frizer, inspector protecţia muncii, inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnice sanitare şi de gaze, lucrător cultura plantelor, lucrător hotelier, lucrător în structuri construcţii, manichiură-pedichiură, ospătar, patiser, secretar stenodactilograf operaţiuni birotică, zidar-pietrar-tencuitor, zugrav-ipsosar-tapetar-vopsitor).

În ceea ce priveşte persoanele aflate în detenţie, potrivit informaţiilor primite de la AJOFM Dolj, 11 dintre acestea au participat la un curs de frizer. Cele angajate, dar cuprinse la cursuri în scopul prevenirii şomajului au participat la şase cursuri, dintre care cinci (pentru 118 persoane) au fost de agent de pază şi ordine şi unul (16 cursanţi) pentru dulgher-tâmplar-parchetar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU