24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIon Iliescu, îmbrâncit de un veteran de război

Ion Iliescu, îmbrâncit de un veteran de război

Ion Iliescu a fost agresat ieri-dimineaţă în Piaţa Revoluţiei, în timpul ceremoniei organizate în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

Un veteran de război l-a împins şi a încercat să-l lovească pe demnitar cu ouă. La scurt timp, jandarmii l-au reţinut pe agresor şi l-au condus la Secţia 1 de Poliţie.

Constantin Georgescu, de 78 de ani, susţine că „bolşevicul Iliescu mi-a omorât copiii, fiica medic, de 28 de ani, şi fiul, preşedintele tineretului regalist. După 17 ani de închisoare la Aiud şi după ce părinţii mei au murit la Canal, Iliescu mi-a ucis şi copiii. Trebuie să plătească pentru tot răul făcut“, a spus bătrânul.

Ion Iliescu, înconjurat de SPP-işti, a susţinut că acestea sunt manifestări ale unor dezaxaţi. În momentul în care ziariştii au insistat în obţinerea unei declaraţii, Iliescu a răspuns, vizibil iritat: „Asta e boala presei noastre. Nu comentez în nici un fel, sunt dezaxaţi. Trebuie ignoraţi, trataţi aşa cum merită“.

Duminică, preşedintele de onoare al PSD a fost implicat în alt incident similar, de această dată în Cimitirul Eroilor Revoluţiei, unde participanţii au aruncat asupra sa cu monede şi l-au acuzat că este vinovat de evenimentele din decembrie 1989. Iliescu a avut nevoie de protecţia angajaţilor de la SPP pentru a scăpa de furia revoluţionarilor.

SPP îi recomandase lui Ion Iliescu să nu participe ieri la evenimentele dedicate Revoluţiei din 1989, tocmai din cauză că ar putea fi ţinta unor atacuri, însă demnitarul nu a ţinut cont de acest sfat.

Veteranul de război Constantin Georgescu va fi amendat cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice. Potrivit lui Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, bătrânul va fi sancţionat întrucât comportamentul său a fost de natură să perturbe buna desfăşurare a manifestărilor din Bucureşti.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII