17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierii craioveni, puşi pe drumuri

Pompierii craioveni, puşi pe drumuri

http:http://www.youtube.com/watch?v=8KxefKT9V7g

Un echipaj de pompieri a stat degeaba ieri-dimineaţă o jumătate de oră în faţa unui bloc din cartierul craiovean Brazda lui Novac, după ce locatarii au sesizat fum într-un apartament. Proprietarul, fiind contactat telefonic, a refuzat să îi fie spartă uşa, în ciuda pericolului izbucnirii unui incendiu de proporţii.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj a primit în jurul orei 11.00 un apel prin 112 de la locatarii blocului A31, potrivit căruia într-un apartament de la etajul doi se simţea miros puternic de fum, iar uşa de la intrare era închisă, proprietarii fiind plecaţi la serviciu.

Ajungând la faţa locului, echipajul unei autospeciale a Detaşamentului 1 Craiova a încercat să afle identitatea proprietarului în cauză, numai că nici unul dintre vecini nu părea că îl cunoaşte.

După aproximativ un sfert de oră de „negocieri“ între pompieri şi locatari, unul dintre aceştia a reuşit să ia legătura cu vecinul său pe telefonul mobil. Se pare că omul a uitat aragazul aprins şi un vas pe foc. Proprietarul apartamentului în cauză nu le-a dat voie pompierilor să pătrundă în imobil, deoarece nu voia ca uşa de metal să îi fie spartă, astfel că echipajul ISU a aşteptat în faţa blocului până la întoarcerea acestuia acasă. În prealabil, s-a luat măsura să fie oprite gazele pentru prevenirea unui incendiu în apartament.

Tot ieri, în jurul orei 10.00, un echipaj din cadrul aceluiaşi detaşament s-a deplasat pe strada Înfrăţirii din Craiova, unde, potrivit apelului de urgenţă la 112, acoperişul unei case luase foc. Ajungând la locul incidentului, pompierii au constatat că lângă o clădire dezafectată din zonă ardeau resturi de hârtii, după ce persoane fără adăpost au aruncat o ţigară aprinsă. Pompierii au lichidat incendiul.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII