14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInvestiţii în spitale

Investiţii în spitale

Consiliul Judeţean Gorj a alocat anul acesta sume importante pentru modernizarea spitalelor. Cele mai mari investiţii s-au făcut la Spitalul de Pneumoftiziologie din Dobriţa. Lucrarea de înlocuire a tâmplăriei unităţii spitaliceşti cu una din PVC este aproape finalizată, investiţia depăşind 123.000 de lei. De asemenea, în prezent se efectuează lucrări de reabilitare termică a spitalului, în valoare de peste 1,1 milioane de euro, în cadrul unui program finanţat de Guvernul Elveţiei şi cu o contribuţie de 10% din partea Consiliului Judeţean Gorj. Conducerea instituţiei susţine că lucrarea este finalizată în proporţie de 80%. Tot pentru spitalul de la Dobriţa s-a întocmit un proiect de realizare a unui sistem de canalizare şi a unei staţii de epurare, în valoare de aproximativ 1,25 milioane de euro. Proiectul a fost selectat în vederea acordării finanţării. „Ne-am orientat mai mult către spitalul de la Dobriţa, pentru că se afla într-o stare de degradare avansată“, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

 

Lucrări de modernizare şi în spitalele din Târgu Jiu

 

Investiţii importante au mai fost făcute şi în alte spitale din Târgu Jiu. În prezent, se efectuează lucrări de amenajare a Secţiilor de oncologie şi dermatologie din cadrul spitalului de pe strada A.I. Cuza (Pasarelă). Cele două investiţii, în valoare totală de 1,2 milioane de lei, vor fi finalizate în prima parte a anului viitor.

De asemenea, Secţia de radiologie din cadrul aceluiaşi spital a fost transformată în Serviciul de evaluare a persoanelor cu handicap. Lucrările au costat 350.000 de lei şi s-au încheiat la sfârşitul lunii octombrie.

Consiliul Judeţean Gorj a mai alocat 300.000 de lei pentru modernizarea Secţiei Medicale II din cadrul Spitalului „Tudor Vladimirescu“, investiţie care a fost finalizată la mijlocul acestui an.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS