12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Palatul Copiilor din Târgu Jiu, prădat de hoţi

Palatul Copiilor din Târgu Jiu a fost prădat în noaptea de joi spre vineri. Hoţii au sustras patru monitoare LCD, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 3.500 de lei. Potrivit lui Pompiliu Ciolacu, directorul instituţiei, răufăcătorii au pătruns pe o fereastră de la etajul I şi au spart uşile sălilor de la Cercurile de Protecţia Mediului şi Informatică, precum şi de la Cenaclul literar, de unde au furat cele patru monitoare. Hoţii au ieşit apoi pe un geam de la parterul instituţiei, pe care l-au spart. Poliţiştii au venit ieri şi au ridicat probe de la locul faptei. Pompiliu Ciolacu spune că este prima dată când Palatul Copiilor este spart.

Alin ION

Femeie de 73 de ani, violată de un tânăr

Un tânăr de 19 ani din comuna doljeană Breasta a fost arestat după ce a violat o femeie de 73 de ani din localitate. Poliţiştii doljeni au fost sesizaţi miercuri despre incident, iar joi au reuşit să identifice autorul în persoana lui Marian Constantinescu. Tânărul, acuzat că a întreţinut raporturi sexuale cu victima profitând de imposibilitatea acesteia de a se apăra, a fost reţinut de oamenii legii, iar joi a fost prezentat Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele său un mandat pentru o perioadă de 29 de zile.

Dragoş Gavrilă

Şofer mort la volan

Alexandru S., de 56 ani, din oraşul Vulcan, judeţul Hunedoara, a fost găsit mort la volanul autoutilitarei pe care o conducea pe o şosea din judeţul Gorj. Potrivit poliţiei, bărbatului i s-a făcut rău, a reuşit să oprească maşina într-o parcare şi să îi spună unui cetăţean care trecea prin zonă că îi este rău. Medicii ambulanţei sosite la faţa locului nu l-au mai putut salva însă pe conducătorul auto. Potrivit acestora, şoferul a fost victima unui stop cardiac.

Eugen MĂRUŢĂ

Carne confiscată de poliţie

Poliţiştii din oraşul Bumbeşti Jiu au confiscat joi seară cantitatea de 138 de kilograme de carne de vită şi porc, în carcasă. Marfa a fost descoperită în portbagajul unui autoturism condus de Attila R., de 26 de ani, din municipiul Arad, care circula pe DE 79 Târgu Jiu – Petroşani. Întrucât şoferul nu deţinea documente care să ateste provenienţa cărnii şi nici avizele sanitar-veterinare de transport în conformitate cu prevederile legale, poliţiştii l-au amendat pe arădean cu 600 de lei. Carnea a fost predată unei unităţi de alimentaţie publică.

Eugen MĂRUŢĂ

Cercetaţi penal

Doi salariaţi ai Ocolului Silvic Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, sunt cercetaţi penal pentru că au marcat ilegal pentru tăiere peste 100 de arbori. În urma unui control al Direcţiei Silvice Vâlcea, de care aparţine Ocolul Silvic Bumbeşti Jiu, s-a descoperit că respectivii angajaţi au folosit fără drept dispozitivul pentru marcare. Astfel, Ion T., tehnician, şi pădurarul Constantin A., gestionarul cantonului, s-au ales cu dosare penale pentru nerespectarea Codului Silvic, respectiv pentru neglijenţă în serviciu. Cercetările continuă, pentru identificarea tuturor participanţilor şi stabilirea împrejurărilor în care au fost tăiaţi arborii.

Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS