8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Maimuţele – pictori de milioane

Pentru a-şi salva de la pieire suratele aflate în pericol, maimuţele au decis să ia imediat măsuri, iniţiativa lor fiind cu totul originală. După cum informează cotidianul La Repubblica, în ediţia sa on line, Panbanisha, Kanzi şi Knobi, trei urangutani cu reale veleităţi artistice, au pus mâna pe pensulă în cadrul proiectului „Apes Helping Apes“. Banii adunaţi în urma vânzării de tablouri vor fi utilizaţi pentru susţinerea iniţiativelor demarate de Great Ape Trust of Iowa. Anul trecut, organizatorii au reuşit să adune 16.725 de dolari de pe urma unor iniţiative similare, bani cu care au fost finanţate două proiecte în Rwanda şi Sumatra. Din colecţia acestui an au mai rămas nevândute doar zece tablouri, care urmează să fie scoase la licitaţie.

Au încercat să fure o casă

Mai mulţi hoţi din apartamente, atenţi la mersul pieţei şi conştienţi că preţurile materialelor de construcţie sunt în continuă creştere, au decis să jefuiască o casă, însă nu în interior, ca până acum, ci pe exterior. Autorii ineditului furt au fost surprinşi de poliţie în timp ce, îmbrăcaţi în muncitori, încercau să demoleze o construcţie. Înainte ca forţele de ordine să intervină, cei doi hoţi reuşişeră să demoleze un zid întreg şi o bună parte din acoperiş. Ei au rămas la faţa locului mai multe ore, făcând chiar şi o pauză pentru a lua prânzul. În plus, nu se ştie cum, au reuşit să convingă un vecin al victimei să le dea o mână de ajutor la demolat. Potrivit proprietarului locuinţei, un funcţionar britanic, hoţii au provocat daune în valoare de 15.000 de euro. „Au venit dimineaţa devreme în faţa clădirii şi, echipaţi cu căşti de protecţie şi geci galbene, au reuşit să nu atragă atenţia aproape jumătate de zi“, a povestit proprietarul. Hoţii au ajuns în spatele gratiilor, ei urmând să răspundă pentru furt şi distrugerea proprietăţii private.

Ramona Bădescu, contestată de propriii conaţionali

Vedeta italiană de origine română, Ramona Bădescu, devenită cu câteva luni în urmă consilier special al primarului Romei, a fost contestată de propriii conaţionali. Vedeta născută în Craiova a fost aşteptată duminică de câţiva concetăţeni la ieşirea din circumscripţia electorală amenajată în incinta Accademia di Romania, unde românii au putut să îşi exprime votul pentru alegerile legislative. Mai mulţi români şi-au exprimat uimirea cu privire la recenta sa funcţie de la primărie. „Bădescu nu ne reprezintă, vrem să ştim de ce a ales-o Gianni Alemanno. Nu ştie să facă nimic altceva decât să fie, cum zice ea, Miss România“, a spus unul dintre contestatari. „Sunt de acord ca o femeie frumoasă să facă un calendar, chiar sunt dispus să dau bani şi să i-l cumpăr. Însă, nu vreau să fiu reprezentat de o astfel de persoană la primărie, pentru că ea nu ne cunoaşte problemele“, a adăugat, la rândul său, Cosmin, de 58 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU