10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSătenii din Brătuia îşi pun speranţe în uninominal

Sătenii din Brătuia îşi pun speranţe în uninominal

Localnicii din satul Brătuia, comuna Dăneşti – Gorj, au mers la vot pentru a schimba clasa politică. Sperând că va fi mai bine, alegătorii au mers întâi la biserică, apoi la secţia de votare.

 

Alegătorii din comuna Dăneşti, judeţul Gorj, speră că uninominalul va schimba clasa politică în România. Unii votanţi au mers dis-de-dimineaţă la vot, iar mulţi dintre ei au ales omul fără ca partidul să conteze. După ce au ascultat slujba, cei mai bătrâni s-au îndreptat către secţia de votare, însoţiţi de fiii sau fiicele lor, în ciuda ceţii, unii dintre ei îmbrăcaţi în straie de sărbătoare.

În timpul campaniei electorale, oamenii au avut timp să afle ce înseamnă uninominalul şi să se hotărască pe cine vor alege.

„Ştiu clar ce este uninominalul şi am încredere că va schimba ceva. Cred că legea va mai trebui perfectată, pentru că, din câte am înţeles, chiar dacă un deputat obţine un număr destul de mare de voturi, dar nu le întruneşte pe cele necesare, el nu va intra în parlament. Sper ca lucrurile să se schimbe în bine. Această secţie de votare nu a fost corect semnalizată, adică pe drumul pe care am venit a trebuit să opresc şi să întreb lumea încotro să merg“, a spus Livia Buzencu, de 36 de ani.

„Toţi promit şi noi venim la vot cu speranţa că se va schimba ceva, dar în bine. Am ales persoana, nu partidul şi acum aşteptăm rezultatele. Nu ştiu dacă va schimba ceva acest nou tip de vot, dar noi, ţăranii, tot sperăm“, a afirmat Elena Udrea, de 42 de ani, din Dăneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS