24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞapte zile de arest preventiv pentru Cristea

Şapte zile de arest preventiv pentru Cristea

Magistraţii Tribunalului Gorj i-au redus lui Dumitru Cristea mandatul de arestare de la 29 la şapte zile. Decizia a fost luată ca urmare a recursului acestuia.

Cristea va mai sta după gratii doar patru zile, căci miercuri, la ora 19.00, va lua sfârşit arestarea preventivă. „În urma deliberării care a avut loc, tribunalul admite recursul declarat de inculpatul Dumitru Cristea, casează sentinţa Judecătoriei Târgu Jiu, în sensul că reduce durata arestării preventive de la 29 de zile la şapte zile. Decizia este definitivă“, a spus preşedintele instanţei de judecată a Tribunalului Gorj.
Fostul director general al Complexului Energetic Turceni, Dumitru Cristea, acuzat de abuz în serviciu, a fost audiat ieri de magistraţi ai Tribunalului Gorj.

Cristea a promis că nu va mai călca prin Turceni

Pentru prima dată de când a fost adus în faţa instanţelor de judecată, Cristea a vorbit ieri despre ceea ce i se întâmplă: „Mi-am dat demisia pentru a nu se mai spune că vreau să intervin în mersul anchetei, nu am vrut să se creadă că aş putea încerca să influenţez martori. Promit că voi întrerupe orice contact cu Turceniul, nu voi mai călca niciodată pe acolo. Renunţ la orice colaborare şi orice legătură cu complexul energetic. Am ajuns să mă întrebe fiul meu de ce îi spun să fie cinstit dacă eu am furat. M-am îmbolnăvit de diabet de când sunt la complex, mi-am neglijat studiile doctorale pentru a rezolva problemele de la Turceni, iar acum sunt judecat“, a spus Cristea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII