11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt români din zece sunt bun-platnici

Opt români din zece sunt bun-platnici

Opt din zece români (84%) susţin că îşi plătesc la timp obligaţiile financiare, situându-se pe locul al doilea după cehi, unde 87% din respondenţi nu întârzie cu plata datoriilor, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare de piaţă TNS AISA, la cererea GE Money, în şase ţări europene.

Potrivit aceluiaşi studiu, 72% din români – cel mai ridicat procent dintre ţările analizate – susţin că ştiu exact sumele pe care trebuie să le plătească lunar, fiind urmaţi la acest capitol de letoni – cu 63% şi de polonezi – cu 61%.

De asemenea, românii sunt cei mai încrezători în capacitatea lor de gestionare a venitului, fiind urmaţi de letoni şi maghiari – cu 75% şi de cehi – cu 72%. Ruşii se declară cel mai puţin abili la acest capitol, în condiţiile în care numai 57% din ei consideră că îşi administrează eficient bugetul.

Atitudinea românilor faţă de modul în care îşi administrează bugetul reiese şi din semnificaţia pe care o atribuie cumpărăturilor. 73% din ei nu percep această activitate ca pe o formă de recreere. Aceeaşi părere este împărtăşită de 67% din polonezi, de 65% din letoni, la polul opus aflându-se cehii, cu numai 58%. În plus, 78% din români declară că evaluează toate posibilităţile de a-şi reduce cheltuielile curente şi susţin că nu cumpără lucruri de care nu au cu adevărat nevoie, potrivit studiului.

Românii se lasă influenţaţi de familie la gestionarea banilor, dar numai 72% din ei le spun partenerilor cât câştigă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII