16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVânătoare de şoferi indisciplinaţi

Vânătoare de şoferi indisciplinaţi

http:http://www.youtube.com/watch?v=JOQqaFWi02U
http:http://www.youtube.com/watch?v=T2iaKkDc5i8

Poliţiştii de la Rutieră, împreună cu angajaţii RAT Control, în încercarea de a face ordine în traficul aglomerat din municipiul Craiova, întreprind zilnic acţiuni pentru sancţionarea celor care opresc sau staţionează neregulamentar.

Staţiile de autobuz, cele de taxi, prima bandă şi bretelele pentru virajul la dreapta de pe principalele artere de circulaţie din Craiova sunt locurile preferate pentru oprire şi staţionare ale şoferilor care ignoră indicatoarele rutiere. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, între 17 şi 21 noiembrie, agenţii de la Rutieră au aplicat 46 de sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 2.484 de lei pentru opriri şi staţionări neregulamentare. În cursul acţiunilor, poliţiştii au dispus ridicarea a 44 de autoturisme oprite sau staţionate neregulamentar.
În urma nenumăratelor solicitări, poliţiştii de la Rutieră şi cele două maşini pentru ridicări ale RAT Craiova s-au deplasat ieri în zona Gării Craiova şi pe bulevardul 1 Mai, în apropierea Spitalului de Urgenţă. La gară, problemele sunt create de cei care parchează pe locurile taximetriştilor, iar pe bulevardul 1 Mai, de cei care ocupă prima bandă pe sensul de mers către Parcul „Romanescu“ şi blochează accesul ambulanţelor în incinta Spitalului de Urgenţă, dar şi staţiile de autobuz din zonă. Poliţiştii de la Rutieră au precizat că în urma acţiunii de ieri au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale şi s-a dispus ridicarea a şapte autoturisme, care restricţionau circulaţia.

Semnele de circulaţie, ignorate

Poliţiştii de la Rutieră au explicat că traficul este îngreunat de cei care staţionează neregulamentar mai ales în zona centrală a municipiului Craiova. Pe străzile Ion Maiorescu, Popa Şapcă, A.I. Cuza, Calea Bucureşti, Gheorghe Chiţu, bulevardul Carol şi bulevardul Romanescu, care sunt aglomerate mai tot timpul, se circulă şi mai greu din cauza şoferilor care îşi lasă maşinile pe unde apucă. „Din păcate, foarte mulţi conducători auto nu respectă semnificaţia indicatoarelor, opresc în zonele aglomerate şi creează ambuteiaje sau îngreunează circulaţia“, a declarat subcomisarul Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.
În încercarea lor de a ajunge cu maşina chiar până la scara băncii, a magazinului sau a instituţiei unde au treabă, craiovenii îşi lasă autovehiculele în staţiile de autobuz sau pe banda a doua a drumului, atunci când prima este ocupată de maşini staţionate.
Alt „nărav“ al şoferilor craioveni este cel de a staţiona pe bretelele pentru virajul la dreapta. Cea din strada Principatele Unite către Ştefan cel Mare, cea din Brestei către Maria Tănase şi cea dinspre Calea Bucureşti către bulevardul Carol sunt mai tot timpul blocate de autovehicule.
Poliţiştii de la Rutieră au precizat că astfel de acţiuni pentru prevenirea opririlor şi staţionărilor neregulamentare ale autovehiculelor vor fi executate zilnic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII