10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOmul de cultură Valentin Taşcu a încetat din viaţă

Omul de cultură Valentin Taşcu a încetat din viaţă

Valentin Taşcu, unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură din judeţul Gorj, a încetat din viaţă ieri-dimineaţă, la vârsta de 64 de ani, în urma unui infarct. Decesul a survenit între orele 8.00 şi 9.00. „A spus că se simte rău şi a chemat o ambulanţă pentru a fi dus la spital. A cerut să nu fie însoţit de nimeni din familie, pentru că nu are nimic grav şi se va întoarce acasă. A suferit însă un infract în ambulanţă şi a murit înainte de a ajunge la spital. Avea de mai mulţi ani probleme cardiace“, a spus Sorin Buliga, directorul Centrului de Artă şi Cultură „Constantin Brâncuşi“, un apropiat al scriitorului.

Valentin Taşcu va fi înmormântat în localitatea Tismana, unde, în ultima perioadă, şi-a construit o casă. El era prodecan al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea arte plastice şi design, din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu.

Valentin Taşcu s-a stabilit în Gorj de aproximativ 12 ani. A înfiinţat filiala Gorj a UAP şi specializarea de arte plastice şi design din cadrul UCB. A fost colaborator al Teatrului „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS