21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevii Liceului Potcoava au revenit la cursuri

Elevii Liceului Potcoava au revenit la cursuri

Problema furnizării căldurii la Liceul Teoretic Potcoava s-a rezolvat ceva mai greu decât au promis cei implicaţi. Directorul instituţiei, profesorul Nicolae Vâlcea, a declarat ieri că firma care execută extinderea clădirii, solicitată să aducă o centrală termică nouă, a rezolvat problema căldurii în unitate. Instalaţia a fost pusă în funcţiune în noaptea de luni spre marţi, iar elevii au revenit ieri la cursuri, după două zile petrecute acasă din cauza frigului din sălile de clasă. Orele pierdute urmează să fie recuperate în ianuarie, în două sâmbete.

Deşi se ştia că nu funcţiona centrala încă din aprilie, a fost nevoie ca frigul să se instaleze în sălile de clasă pentru ca toţi cei responsabili să-şi amintească de această problemă. Dacă actualul director, numit la conducerea liceului la sfârşitul verii, declara că a aflat atunci când s-au făcut probe la centrală că sunt probleme în funcţionare, fochistul Constantin Trană spune că a făcut trei referate de necesitate, dintre care două s-au pierdut printre hârtiile de pe masa conducerii. Centrala funcţionează şi fără autorizaţie ISCIR.

Centrala nouă cu care a fost dotat în urmă cu doi ani liceul a fost donată de un senator mulţumit de voturile primite în zonă, dar neînsoţită de prea multe acte sau certificat de garanţie. Cei chemaţi să spună din ce cauză s-a stricat sunt de părere că fluctuaţiile de tensiune în alimentarea electrică au dus la defecţiune.

În timp ce primarul oraşului Potcoava, Florin Mateiana, acuză conducerea liceului de incompetenţă, profesorii au ajuns să se teamă de postul de director, pentru care e nevoie şi de susţinerea edilului localităţii, aşa că se provomează un perpetuu interimat. Directorul care a promovat un concurs a demisionat înainte de sfârşitul mandatului de patru ani, a fost numit actualul, iar la concursul de la începutul lunii s-a înscris alt profesor, care între timp a renunţat să se mai prezinte…

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS