17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal550 de târgujieni nu pot să voteze

550 de târgujieni nu pot să voteze

550 de persoane de pe raza municipiului Târgu Jiu nu au acte de identitate valabile, iar o mare parte dintre acestea nu pot să voteze. 396 de cetăţeni au actele de identitate expirate, în timp ce 154, care sunt la prima eliberare a actelor, nu s-au prezentat la Direcţia de Evidenţă a Persoanei Târgu Jiu. Cu toate acestea, spune directorul executiv al instituţiei, Constantin Talabă, Direcţia de Evidenţă a Persoanei Târgu Jiu are cele mai puţine persoane fără acte de identitate, la nivelul ţării.

Programul de lucru al instituţiei va fi prelungit în această perioadă pentru ca toţi cei care vor să voteze să intre în legalitate. Direcţia de Evidenţă a Persoanei va fi deschisă publicului până la ora 20.00, chiar şi sâmbătă, 29 noiembrie, în timp ce duminică, în ziua alegerilor, programul de funcţionare va fi până la ora 21.00. „Dorim să rezolvăm toate solicitările venite din partea celor care vor să-şi exprime dreptul de a vota“, a precizat Constantin Talabă.

 

12.000 de acte de identitate, în 2008

 

În primele 11 luni ale anului 2008 au fost eliberate peste 12.000 de acte de identitate, dintre care: 11.500 de cărţi de identitate şi 521 provizorii. De asemenea, au fost eliberate 11.087 de cărţi de alegător.

La nivelul tuturor localităţilor arondate Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei Târgu Jiu sunt aproape 1.500 de persoane fără acte de identitate. Din toate cazurile, 484 sunt considerate justificate, persoanele fiind plecate în străinătate sau în alte localităţi, iar alţii au adresă necunoscută. Constantin Talabă a precizat că
s-au desfăşurat şase acţiuni cu camera mobilă, dintre care două la unităţi sanitare şi de protecţie socială – prilej cu care a fost preluată imaginea, însoţită de documentele necesare eliberării actelor de identitate, pentru 53 de persoane; două la Penitenciarul Târgu Jiu – unde au fost puse în legalitate şase persoane; două – la solicitarea unor persoane netransportabile de pe raza municipiului.

Din totalul celor 80.393 de persoane cu drept de vot din municipiul Târgu Jiu, cuprinse în listele electorale permanente, la sfârşitul lunii august, au fost radiate 106, dintre care 103 decedate şi trei cărora le-au fost interzise drepturile electorale în baza sentinţelor penale rămase definitive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS