10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxa auto, suspendată

Taxa auto, suspendată

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că guvernul a decis suspendarea taxei de primă înmatriculare pentru maşinile noi Euro 4 pentru un an, până pe 31 decembrie 2009, ca să „protejeze locurile de muncă“, potrivit unui comunicat transmis de guvern. În acest sens, executivul va trimite Comisiei Europene o notificare privind măsura amintită, în care va fi explicată decizia guvernului, fundamentată în primul rând pe necesitatea păstrării locurilor de muncă. „Nu se pune problema protejării industriei. Problema fundamentală este aceea a protejării locurilor de muncă. Este obligaţia guvernului să protejeze locurile de muncă“, a declarat premierul.

Acesta a precizat că a avut ieri-dimineaţă o discuţie, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Traian Băsescu, pe tema găsirii unei soluţii privind suspendarea taxei de poluare. „În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au împărtăşit aceeaşi preocupare referitoare la faptul că importul de maşini second hand a afectat vânzările autoturismelor autohtone“, precizează comunicatul guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat tot ieri, la Galaţi, că e posibil ca suspendarea aplicării taxei de primă înmatriculare pentru autovehiculele noi să fie valabilă mai mult de şase luni. „Cred că va fi pe mai mult de şase luni. Şi eu nu discut dacă este bună sau rea, ci spun că este necesară. Punct“, a spus Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII