3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSalarii pentru româncele gravide din Marea Britanie

Salarii pentru româncele gravide din Marea Britanie

Româncele care muncesc în Marea Britanie beneficiază de timp liber plătit pentru tratamentul medical necesar în perioada prenatală, indiferent cât au lucrat şi la nivelul retribuţiei normale, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Legislaţia britanică stabileşte şapte tipuri de drepturi de bază pentru persoanele încadrate în muncă şi care au în îngrijire copii, conform ANOFM, care preia date transmise de ataşatul pe probleme de muncă şi sociale de la Londra. Este vorba de timp liber plătit pentru îngrijire prenatală, protecţie contra factorilor care pot afecta sănătatea şi securitatea la locul de muncă, precum şi concediu de maternitate, prestaţii sociale de maternitate, concediu de paternitate şi prestaţii sociale de paternitate, protecţie împotriva tratamentului discriminatoriu sau a concedierii şi modificarea raporturilor de muncă pentru persoanele care au copii în îngrijire.

Potrivit reglementărilor, angajatorii pot solicita dovezi privind programările efectuate la unităţile medicale în perioada prenatală. De asemenea, aceştia trebuie să evalueze riscurile la care sunt expuse angajatele la slujbă imediat ce au comunicat că urmează să nască şi să recomande măsurile necesare pentru evitarea producerii unor efecte negative prin îndepărtarea factorului de risc sau prin schimbarea atribuţiilor angajatului la serviciu. Dacă nici una dintre cele două măsuri nu poate fi adoptată, raporturile de muncă vor fi suspendate, cu plata integrală a salariului.

Au dreptul să fie plătite pe durata suspendării raporturilor de muncă salariatele care au lucrat cel puţin o lună pentru angajatorul respectiv. Plata se face pentru maximum 26 de săptămâni, la nivelul salariului primit în mod obişnuit de angajată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS