5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoliţistul prins cu mită, arestat

Poliţistul prins cu mită, arestat

OLT. Poliţistul cercetat pentru luare de mită în urma flagrantului organizat marţi de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt a fost arestat pentru 29 de zile. Parchetul l-a prezentat ieri Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă, iar instanţa de judecată a dispus ca Ionel Zâmbrea, de 23 de ani, agent în cadrul Postului de Poliţie Mărunţei, să fie cercetat în stare de arest, conform purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Adrian Aspra.

Agentul lucra în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt de trei ani. Procurorii DGA au organizat un flagrant, după ce acesta a primit de la un bărbat din Drăgăneşti Olt (Ion Măceacă), pe care l-a depistat cu nereguli în trafic, suma de 300 de lei pentru a trece cu vederea fapta săvârşită de acesta.

Ion Măceacă a precizat ieri că poliţistul a fost cel care i-a pretins bani pentru a-l ierta.

„Nu eu i-am propus poliţistului să-i ofer bani. Acesta mi-a propus de la început să-i dau bani ca să treacă cu vederea deficienţele pe care le constatase. Nu ştiam că autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată. Iniţial,
i-am dat cei 130 de lei“, a declarat Ion Măceacă.

Poliţistul şi-a dat demisia pe parcursul cercetărilor. Dacă va fi găsit vinovat, Ionel Zâmbrea riscă ani grei de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII