13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianţii de antigel şi echipamente electrice, verificaţi

Comercianţii de antigel şi echipamente electrice, verificaţi

OLT. Comercianţii de antigel, dar şi cei de echipamente electrice de joasă tensiune din Olt au fost, timp de două săptămâni, în vizorul inspectorilor Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC). În perioada acţiunilor de control, inspectorii au verificat şi modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea lichidului pentru curăţarea parbrizelor. Au fost controlate 34 de societăţi, la care s-au descoperit mai multe deficienţe. Nouă dintre ele au fost amendate.

Cele mai grave nereguli au fost găsite la un magazin din comuna Izbiceni. „Aici s-au găsit 80 de litri de lichid antigel şi 26 de litri lichid pentru spălarea parbrizelor, produse care erau oferite spre vânzare fără afişarea preţurilor. Agentul economic a fost sancţionat cu o amendă de 2.000 de lei“, a spus Sorin Ţîrcomnicu, inspectorul-şef adjunct al OJPC.

Şi printre vânzătorii de echipamente electrice de joasă tensiune au fost descoperite mai multe deficienţe. Unii vindeau diverse aparate electrocasnice fără a oferi clienţilor şi traducerea în limba română a instrucţiunilor de utilizare. Cinci comercianţi din Scorniceşti, Slatina, Bucinişu şi Balş au primit amenzi însumând 11.000 de lei.

În ultimele două săptămâni, lucrătorii OJPC Olt au efectuat controale la mai bine de 150 de agenţi economici din aproape toate domeniile de activitate. 88 dintre ei au fost amendaţi, valoarea totală a sancţiunilor aplicate fiind de 71.500 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS